Foci

“Ha valakinek tíz kiló súlyfeleslege van, akkor ne vezessen NB I-ben!”

Az utolsó fordulóban az életéért küzdött a Diósgyőr csapata, hiszen a szoros végjátéknak köszönhetően akár a miskolciak is kieshettek volna az élvonalból. Nagy csalódás volt emiatt, hogy a csapat 3-1-es vereséget szenvedett a szintén kiesés elől menekülő Debrecen ellen, s a DVTK vezetőedzője, Bódog Tamás nem is fogta vissza magát, amikor az M4Sportnak nyilatkozott a találkozóról, különösen Erdős József játékvezetőről volt meg a véleménye.

Az NB I-es tagságát nem veszítette el egyébként a Diósgyőr, mivel az MTK 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal, így pontegyenlőség alakult ki a 11. és 10. helyezett között. Döntetlen esetén a több győzelem ér jobb helyezést, így végül az MTK búcsúzott az élvonaltól. A Paksnak már mindegy volt, hogy milyen eredményt ér el, ezért Bódog megköszönte Csertői Aurél csapatának, hogy komolyan vették a mérkőzést és nem hagyták nyerni az MTK-t.

Először is köszönjük Csertői Aurélnak és a Paksnak azt, hogy odatették magukat, és bennmaradtunk a segítségükkel. A másik, amit mondanék: az eredmény katasztrófa, azt nem kell ecsetelni, de úgy gondolom, játékban ott voltunk, helyzeteink voltak. Nem akarok és nem is szoktam a bírókkal foglalkozni, de könyörgök… 2–0-nál én a kispadról, hetven méterről látom, hogy tizenegyes. Nem lehet befújni? Ha valakinek tíz kiló súlyfeleslege van, akkor ne vezessen NB I-ben! Ha nem ér oda és nem tud odafutni, nem tudja követni a játékot és amellett… Á, hagyjuk, mindegy, bennmaradtunk…

– mondta a DVTK edzője a kamerák előtt.

Biztos, hogy jókora büntetés jár majd, legutóbb Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője kétmillió forintos bírságot kapott, amikor azt nehezményezte, hogy a játékvezetők teljesítményét nem értékelhette – igaz, ezt végül mérsékelték 1,5 millió forintra.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik