Foci

Az orosz élvonalba feljutó csapat órákat utazik majd meccseire

focipálya (focipálya)
focipálya (focipálya)

Megnyerte osztályozóját és ezzel bejutott Oroszország elsőosztályú labdarúgó-bajnokságába az SZKA Habarovszk. Ez idáig szépen cseng, csakhogy az ország keleti szélén egy fia élvonalbeli csapatot nem találni, így óriási utat kell megtennie a távol-keleti csapatnak és aktuális ellenfeleinek egy-egy bajnoki mérkőzéshez. Körülbelül 9000 kilométerről beszélünk alaphangon, de az is sokat elárul, hogy az Amerikai Egyesült Államok partjai közelebb vannak Habarovszkhoz, mint a következő év ellenfeleinek városai.

Egy orosz újságíró, Artur Petrosyan Twitteren közölt is egy képet a témán felbuzdulva, amely jól érzékelteti, mit is jelent hét időzónányi távolság, de talán a legszemléletesebb adat is tőle származik:

Van egy tízórás közvetlen járat Szentpétervár és Harabovszk között, de vonatozhatsz is, ha gondolod, az egy hatnapos túra

A másodosztály negyedik helyén végzett egyébként a Premjer-Liga újonca, az osztályozón kétszer is 0-0-át játszott az Orenburggal és tizenegyesekkel vívta ki az élvonalbeli tagságot. A másik osztályozós mérkőzésen 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több gólja miatt maradhat a legjobbak között az Arszenal Tula.

Osztályozók, Oroszország:

Orenburg–SZKA Habarovszk 0–0 – összesítésben 0–0, tizenegyesekkel 3–5

Arszenal Tula–Jenyiszej Krasznojarszk 1–0 – összesítésben 2–2, idegenben lőtt több gól döntött

Ajánlott videó

Olvasói sztorik