Foci

Francesco Totti bajnoki ezüsttel búcsúzott el az AS Romától

Érzelmes mérkőzésre készültek az AS Roma drukkerei. A vasárnapi, Genoa elleni olasz bajnoki volt ugyanis Francesco Totti búcsúmeccse, a 40 éves olasz csatár a szezon végén visszavonul. Luciano Spalletti vezetőedző nem kivételezett, a kispadra nevezte Tottit.

A Genoa a harmadik percben vezetést szerzett a 16 éves Pellegri találatával (abban az évben született, amikor Totti bajnok lett a Romával), a gólkirályi címre törő Dzeko azonban már a 10. percben kiegyenlített.

Az 54. percben kezdett ünneplésbe a tömeg, ekkor állt be Totti.

Lendületet adott a hazaiak játékának, akik a 74. percben átvették a vezetést, De Rossi lőtte be Dzeko passzát a kapuba. Érdekesség, hogy Totti is jó helyzetben volt, de a másik római ikon ellőtte előle a labdát.

De Rossi gólja:

Nem tartott azonban sokéig a hazai öröm, Lazovic szinte egyből egyenlített, utána pedig még egy kapufája is volt a Genoának. Volt még fordulat a meccsben, a 90. percben Dzeko második gólpasszát adta (mindhárom hazai gólban benne volt), ezúttal Perotti volt a befejezőember. Ezzel nyert 3-2-re az AS Roma.

Perotti gólja:

Nagyon kellett ez a győzelem az AS Romának, mert közben a Napoli is nyert 4-2-re a Sampdoria otthonában. A fővárosiak végeztek így a második helyen a Juventus mögött, így ők biztosan ott lesznek a Bajnokok Ligája főtábláján, a nápolyiaknak selejtezniük kell ehhez.

Totti tehát győzelemmel és bajnoki ezüsttel búcsúzott. 1993. március 28-án, 16 évesen játszotta első felnőtt bajnokiját a Farkasok színeiben, amit további 618 követett. Minden sorozatot figyelembe véve 786 mérkőzésen játszott, 307 gólt szerzett, mindkettő rekord, mint ahogyan a 250 találat a Serie A-ban is, aminél az egész bajnokságban csak Silvio Piola szerzett többet (274-et).

A válogatottal világbajnok Francesco Totti egyszer volt bajnok (2001), kétszer kupagyőztes (2007, 2008), kétszer pedig Szuperkupa-győztes (2001, 2007) az AS Romával. (Fotó: Europress/AFP/Vincenzo Pinto)

Eredmények – Serie A, 38. forduló

AS Roma – Genoa 3-2 (1-1)
Gólszerzők:
Dzeko (10.), De Rossi (74.), Perotti (90.) illetve Pellegri (3.), Lazovic (79.)

Sampdoria – Napoli 2-4 (0-2)
Gólszerzők:
Quagliarella (50.), Alvarez (90.) illetve Mertens (36.), Insigne (42.), Hamsik (49.), Callejón (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik