Foci

NB I: a Vidi kiütötte a Fradit az öngólok meccsén, jön a bajnoki döntő

Videoton – Ferencváros rangadóval zárult szombat este az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulója. Mivel a Budapest Honvéd kiütötte idegenben a Debrecent, a fehérvári gárda győzelmi kényszerben lépett pályára a címvédő ellen a felcsúti Pancho Arénában.

Tudvalevő volt, amennyiben a Fradi győzni tud idegenben, akkor a zárókör eredményétől függetlenül a Honvéd megnyeri a bajnokságot.

A Vidi nem bízott semmit a véletlenre, nagyon bekezdtek, de a vezetést a Ferencváros szerezte meg. Előbb Scepovic ziccerénél védett nagyot Dibusz, majd a szerb csatár esett el a tizenhatoson belül, de Iványi játékvezető sípja néma maradt.

A 7. perceben aztán jött a hidegzuhany, egy szögletvariáció után Bognár lövésébe még belefért Gera, de a labda a fehérvári védő, Nego lábáról pattant a kapuba (0-1).

Az öngólt szerző francia bekk egy minutummal később egalizálhatott volna, de Dibusz ismét a helyén volt. Berg csapata nagyon ment az egyenlítésért, amelynek a 36. percben meg is lett az eredménye. Scepovic indítását Suljic csípte el még a vonal előtt Lovrencsics elcsúszása után, a középre tette labdáját pedig Lazovic 11 méterről szép mozdulattal bebelsőzte (1-1).

Hat perccel később már 2-1 állt az eredményjelzőn, akkor egy bal oldali szöglet után Juhász még a kapufára fejelt, de a labda Stopira elé került, aki közelről bestukkolta (2-1).

A meccs még a szünet előtt eldőlt, amikor egy kontra után Suljic passzolt középre, a menteni igyekvő Koch pedig a saját kapujába pöckölte a labdát (3-1).

A fordulást követően a Fradi nem tudott újítani, a Videoton uralta a mérkőzést és teljesen megérdemelt sikert aratott. A 4-1-es végeredményt a csereként beálló Maric állította be a ráadás harmadik percében.

A hazai győzelem azt jelenti, hogy az utolsó forduló dönt a bajnoki címről. Egy hét múlva az egyaránt 62 pontos Budapest Honvéd és Videoton egymás ellen játszik a Bozsik Stadionban. A fővárosiaknak egy döntetlen is elég az aranyéremhez, ugyanis pontazonosság esetén a több győzelem dönt. Abból pedig egyel több van Marco Rossi együttesének.

A Fradi a vereséggel távolabb került a bajnoki bronzéremtől. A zöld-fehérek hátránya két pont a Vasas mögött. A bajnoki címvédő az Újpestet fogadja, míg az angyalföldiek a Mezőkövesdet látják vendégül.

Eredmény – OTP Bank Liga, 32. forduló

Videoton – Ferencváros 4-1 (3-1)
Gólszerző: Lazovic (36.), Stopira (42.), Koch (44. – öngól), Maric (90+3.)ill. Nego (7. – öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik