Foci

16 éves játékost küldhet a pályára Mourinho a vasárnapi bajnokin

Vasárnap délután rendezik az utolsó fordulót az angol labdarúgó-bajnokságban és a legfontosabb kérdés az, hogy a már bajnok Chelsea és a második Tottenham Hotspur mellett melyik két együttes indulhat még a Bajnokok Ligájában a következő idényben. A Manchester City, a Liverpool és az Arsenal van még versenyben a 3-4. helyért, a Manchester United már elszállt, ők biztosan az ötödikek lesznek.

José Mourinhóékra azonban vár még egy Európa Liga-döntő jövő szerdán az Ajax ellen, a második számú európai kupa megnyerése ráadásul automatikus indulási jogot jelent a BL-ben. Bár arra a mérkőzésre is készülve Paul Pogba játszani fog, hogy sérülése után játékba lendüljön, Mourinho azért elég felforgatott keretet jelölt a találkozóra.

Helyet kapott benne például a 16 éves Angel Gomes is.

A fiatal támadó ebben a szezonban a Manchester United U18-asai között játszott, 19 mérkőzésen 12 gólja és 6 gólpassza volt.

A posztját tekintve a csatár mögött érzi magát igazán jól, de a szélekre kitolva sincs elveszve. Ebben az idényben az év fiatal játékosának választották a klubnál, úgyhogy a manchesteri szurkolók figyelmét már eleve felkeltette, most sokan abban bíznak, vasárnap a felnőttek között is láthatják majd Gomest.

A Crystal Palace-nak sincs különösebb tétje a vasárnapi összecsapásnak, csak hogy a középmezőny hányadik helyén végez a csapat. (Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis)

A Manchester United kerete a Crystal Palace elleni bajnokira

Pereira, O’Hara, Valencia, Darmian, Jones, Mitchell, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Olosunde, Bailly, Carrick, Herrera, Dearnley, Lingard, Mata, Gomes, McTominay, Mkhitaryan, Harrop, Willock, Martial, Rashford, Rooney.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik