Foci

Fél Európa vinné a támadót, de jól érzi magát Madridban

Hetek óta nem lehet úgy kinyitni az újságot, hogy ne jöjjön szembe egy hír arról, ki és mennyiért akarja leigazolni Antoine Griezmannt. Az Atlético Madrid francia futballistáját legtöbbször a Manchester Unitedhez „adták el”, újabban pedig a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani, sok másik európai topklub mellett.

A 26 éves Griezmann a Cadena Ser rádiónak viszont azt mondta: maradni akar.

Folytatom az Atlétinél, mert boldog vagyok. Márpedig, ha boldog vagyok a pályán kívül, akkor a sportban is az vagyok. Szeretem (Diego) Simeonét és szeretem a barátaimat. Trófeákat akarok nyerni, mert azokból még kevés van. Nem érdekelnek az egyéni címek, a csapattal akarok nyerni. Úgyhogy folytatjuk a fejlődést Cholóval és a csapattársakkal

– mondta Griezmann, aki viccesen megjegyezte: csak ahhoz a csapathoz igazol, ahol a kosárlabdázó Derrick Rose is játszik.

A francia játékos elmondta, a jövője nem függ Simeonétól. Nem hiszi, hogyha az edző elhagyná a csapatot, akkor ő is távozna, de az tény, hogy tavaly nyáron, amikor hosszabbított, akkor felhívta előtte az argentint, mert vele akart dolgozni.

Az Atlético Madrid ebben a szezonban a harmadik helyet szerzi meg a bajnokságban, a Király Kupában és a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőig jutott. Ráfér egy kis erősítés a csapatra, ha jövőre meg akarják előzni a Real Madrid-Barcelona kettőst, Griezmann pedig el is tud képzelni egy sztárigazolást a csatársorba.

Nagyon kedvelem (a PSG csatárát, Edinson) Cavanit. Olyan stílusban játszik, mint mi. Uruguayi, úgyhogy minden labdáért küzd. Topigazolás lenne, de persze meglátjuk, mit hoz az átigazolási szezon.

Antoine Griezmann 2014-ben érkezett az Atlético Madridhoz a Real Sociedadtól, 157 meccsen 82 gólt szerzett eddig a klub színeiben. Bár „csak” egy spanyol Szuperkupát nyert eddig a csapattal, kétszer is BL-döntőbe jutott az Atlétivel.

Fotó: Europress/Anadolu Agency/Burak Akbulut

Ajánlott videó

Olvasói sztorik