Foci

Dárdai Pált csak pénzcsinálónak hívják Berlinben

Ahol piaci alapon méretik meg a futball, ott egyáltalán nem elhanyagolható szempont a bevétel.

Berliner Kurier illette a Hertha BSC magyar futballedzőjét ezzel a jelzővel és nem véletlenül. Tudniillik, azon túl, hogy Dárdai Pál 2015. februári kinevezése után stabilizálta csapata helyzetét – bent tartotta a csapatot, majd nemzetközi kupainduló lett 2016 nyarán – és ha nyernek hétvégén a Bayer Leverkusen ellen, úgy ismét az Európa Ligában indulhat, a Berlin pénzügyi téren is jelentős eredményt tud felmutatni.

A berlini lap mindezt abból szűrte le, hogy a labdarúgók értékével, átigazolási díjaival foglalkozó transfermarkt.de a 2014/2015-ös évad végén 72,88 millió euróra (22,6 milliárd Ft-ra) taksálta a Herthát játékoskeretének összértékét, addig jelen állás szerint 86,3 millió euróra (26,7 mil­liárdra) emelkedett az összeg.

Dárdainak tehát azért is hálásak lehetnek a berlini klubvezetők, és a futballistái is, mert a jól elvégzett munka és a csapat eredményessége a játékospiacon is visszaköszön, így nagyobb bevétellel kecsegtet mindenki számára.

A Bayern München kispadjáról nyáron érkező középpályás Mitchell Weisernek hét, míg a védő Niklas Starknak öt millió euróval emelkedett az értéke. Dárdai munkáját nagy becsben tartja Michael Preetz klubigazgató is, aki úgy nyilatkozott a lapnak:

Egyértelmű, hogy Pállal vágunk neki a következő szezonnak. Reméljük, hogy ameddig csak lehet, az edzőnk marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik