Foci

Lehet, hogy bajnoki rájátszás vár a Manchester Cityre, a Liverpoolra és az Arsenalra

Persze ehhez az eredményeknek is úgy kellene alakulnia az utolsó fordulóban. Itt vannak a lehetséges forgatókönyvek.

Kedden végre a Manchester City és az Arsenal is bepótolta az elnapolt mérkőzését az angol labdarúgó-bajnokságban, úgyhogy tisztábban látni, hogyan is állnak a Bajnokok Ligája-indulásért folytatott versenyben. Így:

A Premier League-ben a pontok után a gólkülönbség, majd a lőtt gólok rangsorolnak. Ha ezek megegyeznek, abban az esetben még az is előfordulhat, hogy rájátszást kell majd játszania a csapatoknak azért, hogy ki végez előrébb. Az első három hely ér automatikus Bajnokok Ligája-indulást, a negyedik pedig selejtezőt. Az ötödik hoppon marad. A BBC szedte össze a lehetséges forgatókönyveket, azok így festenek:

  • Manchester City-Liverpool versenyfutás a harmadik helyért, ha: a City 3-3-as (vagy ennél több gólt hozó) döntetlent játszana a Watford otthonában, a Pool pedig közben 3-0-ra (vagy bármilyen leosztásban, de három góllal) verné a már kiesett Middlesbrought, akkor minden mutatóban azonosan állna a két csapat. Az Arsenal pedig nem lenne boldog, csak ötödik lenne, bármit is játszik.
  • A Citynek és az Arsenalnak kell túlóráznia, ha: a City legalább 4-0-ra (vagy 5-1-re, 6-2-re és így tovább) kikap a Watfordtól, az Arsenal pedig egy góllal nyerne otthon az Everton ellen. Ezen a helyzeten egyébként még tudna csavarni az, hogy a Liverpool mit játszik, ennek függvényében a harmadik vagy a negyedik helyről dönthetne ez a minirájátszás.
  • Az Arsenal és a Liverpool csatáznak a negyedik helyért, ha: a londoniak döntetlent játszanak otthon az Evertonnal (de nem 0-0-át, mindenképp kell nekik egy lőtt gól), miközben a Liverpool két góllal kikap a Middlesbrough-tól. Ebben az esetben a Manchester City egyébként biztosan bronzérmes lenne és egyenes ágon jutna a BL-főtáblára.

Az, hogy egy mérkőzésen dőlne el a helyezés, vagy oda-visszavágós párharcot kellene rendezni, azt a bajnokság végén döntenék el a Premier League-nél. És persze a legvalószínűbb, hogy teljesen felesleges a matek, mert nem a fent vázolt forgatókönyvek lesznek, de azért érdekes eljátszani a gondolattal, hogy 38 forduló alatt sem dől el minden fontos helyezés sorsa az angol bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik