Foci

Focikánk: Magyarország jobban teljesített

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szervezet keddi, éves közgyűlésén azt mondta, a 2016-os esztendő sikeresebb volt, mint az előző, amit többek között azzal indokolt, hogy a futball- és a futsalválogatott szerepelt az Európa-bajnokságon, valamint az utánpótláscsapatok is jobban teljesítettek.

Egyedüli problémaként továbbra is az élvonal alacsony nézőszámát említette.

Az MLSZ 1,5 milliárd forint plusszal zárta az előző évet, ezt a pénzt eredménytartalékra fordította, amely így már 4,7 milliárdos. Kiváló infrastruktúránk, jó edzőképzésünk, utánpótlásképzésünk van, most a klubokon a sor, hogy bizonyítsanak. Pénzügyileg stabil helyzetben vannak, nincs olyan ok, ami miatt ne szerepelhetnének sikeresen nemzetközi kupákban, vagy rossz színvonalú meccseket kellene néznie a közönségnek a bajnokságban. Az MLSZ a fejlődéshez minden támogatást megad a labdarúgás összes résztvevőjének, bármilyen szinten is űzzék a sportot

– adott tájékoztatást az MLSZ gazdálkodásáról az OTP elnök-vezérigazgatója, aki üdvözölte, hogy az Európai Unió további hat évre jóváhagyta a TAO-támogatást, amelyből tavaly 45,4, a kezdetektől pedig összesen 131,4 milliárd forint áramlott a futballba. Ismertetése szerint ennek nagy része az utánpótlásba és az amatőr futballba került.

A mintegy kétórás közgyűlésen vita nélkül elfogadták mind a 2016-os beszámolókat, mind az idei terveket.

A magyar labdarúgás fejlődésének mutatói

  1. Európa-bajnokságon szerepelt az A-válogatott és a futsalválogatott is
  2. Futsalban hat év alatt 1000-ről 21 ezerre nőtt a játékosok száma, immár három osztályban szervez felnőtt bajnokságot, U11-től U20-ig pedig utánpótlás-bajnokságokat szervez a szövetség.
  3. Mind a négy utánpótlás-válogatottunk Eb-selejtező elitkörbe jutott
  4. A női labdarúgásban is óriási fejlődés mutatkozik, hat év alatt 800-ról 20 ezerre nőtt a játékosok száma, a női csapatok száma megháromszorozódott ez idő alatt.
  5. Az MLSZ megpályázta a 2019-es női BL-döntő rendezését
  6. Az MLSZ megrendezné a 2021-es vagy a 2025-ös női Eb-t
  7. 2018-tól a női felnőtt csapatok indítását is előírja a szövetség a férfi NB I-es és a későbbiekben az NB II-es klubok számára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik