Foci

Csányi: A nézőszám az egyedüli baj a magyar fociban

Kedden éves közgyűlést tartott az MLSZ, ahol Csányi Sándor elnök elmondta, a 2016-os esztendő sikeresebb volt, mint az előző, amit többek között azzal indokolt, hogy a futball- és a futsalválogatott szerepelt az Európa-bajnokságon, valamint az utánpótláscsapatok is jobban teljesítettek.

Egyedüli problémaként továbbra is az élvonal alacsony nézőszámát említette.

Csányi a témával kapcsolatban hangsúlyozta, minél hamarabb le fog ülni tárgyalni a klubok vezetőivel, mert erre a problémára sürgősen megoldást kell találni.

Még ebben a hónapban felvesszük a kapcsolatot a klubokkal, hogy együtt találjunk megoldást az alacsony nézőszámra, mert hiába nem közvetít minden meccset a televízió, így sem nőtt a kilátogatók száma

– mondta Csányi, aki ismertette, hogy az MLSZ kérdőívét kitöltő közel 30 ezer szurkoló az alacsony színvonalat kifogásolta. Megjegyezte, a nézőszámra negatív hatást gyakorol, hogy több klub nem otthon játszik.

Az elnök az élvonalbeli bajnoksággal kapcsolatban kifejtette, meghozta a várt eredményt a 12 csapatosra csökkentett létszám, mivel nemcsak gazdaságilag stabilabbak a klubok, hanem szakmai előrelépés is tapasztalható, ezért az NB I, az NB II és az NB III létszámát és rendszerét sem változtatja meg az MLSZ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik