Foci

Alvaro Morata az “anyjába küldte” Zidane-mestert

Álvaro Morata a városi riválisnál, az Atléticónál kezdte, majd a Getafénál folytatta gyermekkori futballkarrierjét, de mivel 16 éves korában már a Real Madrid játékosa volt, tán nem túlzás a Királyi Gárdát, mint nevelőegyesületét feltüntetni.

Nos, ez a nagynevű nevelőegyesület éppen másodjára hagyja cserben egyik legtehetségesebbnek mondott futballistáját. Ezt a még mindig csak 24 éves Morata láthatóan elég nehezen tűri.

A csatárról először 2014-ben mondott le a Real, pontosabban 20 millió euróért adta el a Juventusnak, majd miután a madridiak a 2014/15-ös Bajnokok Ligája elődöntőjében éppen korábbi csatáruk két gólja miatt bukták a döntőbe jutást, 2016 nyarán hamarjában visszavásárolták 30 millió euróért.

Morata nagy reményekkel és azzal a vággyal érkezett vissza álmai klubjába, hogy jelentős szerepet szán neki Zinedine Zidane. Azonban a francia mester nem őt, hanem többnyire honfitársának, Karim Benzemának szavaz bizalmat a kezdőben.

A Real francia csatára az évad 27 bajnokiján 9 gólt és 4 gólpasszt jegyzett 1750 játékperc alatt, míg Morata 25 meccsen (11-szer volt kezdő) 15 gólt lőtt és 5 gólpaszt adott 1314 perc alatt.

A francia 194 percenként talált a kapuba, míg spanyol vetélytársa 88.

Meglehet, ezért szakadt el a cérna a vasárnap este a Sevilla ellen végül 4-1-re megnyert bajnoki 61. percében Moratanál.

Épp ekkor cserélte le ugyanis Zidane, aminek a spanyol nem örült és ennek azzal adott nyomatékot, hogy levonuláskor rá sem nézett a  vezetőedzőre, valamint kezet sem fogott vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik