Foci

Szalai Ádám a Bundesliga történetének legeredményesebb magyar játékosa

Ahogyan szombaton írtunk róla, Szalai Ádám kezdett a Werder Bremen otthonában pályára lépő Hoffenheimben és az ő góljával, majd gólpasszával már a 11. percre kétgólos előnybe került a csapata. A Hoffenheim 5-0-ra is vezetett, a hazaiak azonban három szépítő gólt is szereztek, 3-5 lett a találkozó vége.

Szalai Ádám ezzel a Bundesliga történetének legeredményesebb magyar játékosa, már 40 gólja van a német élvonalban. Huszti Szabolcsot előzte meg, ő 39-ig jutott.

Szalai Ádám gólja:

A 29 éves Szalai ezeket a gólokat a Mainz, a Schalke és a Hoffenheim színeiben jegyezte (a hannoveri kölcsönjátéka alkalmával a bajnokságban nem szerzett gólt). A 2012/13-as idénye volt a legjobb, akkor 13 Bundesliga-gólig jutott a Mainzban. A mostani szezonban 682 játékperc mellett is már 8 találatnál tart.

Hihetetlen Büszke!Végtelenül Hálás!Rengeteg Munka! Legeredmenyesebb magyar a Bundesligaban!

– írta a Facebookon a meccs után.

A győzelemnek köszönhetően a Hoffenheimnek még mindig megvan az esélye, hogy ott legyen a dobogón. A Borussia Dortmund csak ikszelt szombaton, így a két csapatnak ugyanannyi pontja van, a dortmundiaknak azonban jobb a gólkülönbsége. Ez azért is lenne fontos, mert a harmadik hely a Bundesligában BL-főtáblát ér. A Hoffenheim legrosszabb esetben is a Bajnokok Ligája selejtezőjében fog indulni a nyáron.

Az már korábban eldőlt, hogy a Bayerné a bajnoki arany, míg szombaton, a Dortmund döntetlenjével Gulácsi Péter csapatáé, a Lipcséé lett az ezüst, még annak ellenére is, hogy 5-4-re kikaptak otthon a Bayern Münchentől.

Fotó: Getty Images/Bongarts/Daniel Kopatsch

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik