Élő Foci

U17-es Eb: öngóllal kapott ki a magyar válogatott a negyeddöntőben

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott jól kezdett a törökök elleni mérkőzésen, de egy peches mozdulat miatt hátrányba került. A magyar csapat végigtámadta a második félidőt, de nem tudott egyenlíteni és 1-0-ra kikapott. A világbajnoki szereplés még összejöhet.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott remekelt a csoportjában a horvátországi Európa-bajnokságon: előbb legyőzte a franciákat (3-2), majd ikszelt a skótokkal (1-1), a feröeriek elleni 4-0-s győzelem pedig azt jelentette, hogy csoportelsőként jutott tovább Szélesi Zoltán csapata a negyeddöntőbe. Az ellenfél Törökország volt pénteken, az Eb-elődöntő mellett az U17-es világbajnokságon való részvétel volt még a találkozó tétje.

A magyar válogatott jól kezdte a meccset és bár nem volt kapura lövése a csapatnak, de irányította a mérkőzést. A 20. percben aztán menteni igyekvő Csonkáról pattant a labda a magyar kapuba, a török szereztek vezetést és innentől kezdve át is vették az irányítást.

Egy félidőnyi játék után úgy vezetett az ellenfél, hogy az első félidőben csak a magyar csapatnak volt kaput eltaláló lövése – nekünk is egy, Szoboszlai szabadrúgása.

Fotó: Facebook/MLSZ

A második félidő egy török helyzettel indult, majd a magyar csapat kezdett el támadni, a félidőben becserélt Csoboth lendületet adott a játéknak, pont ellen volt egy lerántás a tizenhatoson belül is, de a játékvezető nem fújt semmit. Szabadrúgásból volt az első igazán nagy helyzetünk, a skótok ellen eredményes Szerető lövését tornázta ki a kapus az 55. percben.

Volt egy török mentés, ami után a magyar csapat tizenegyest reklamált, annyira, hogy Szélesit elküldték a kispadtól. A magyar együttes támadott a meccs végéig, a hajrában volt is egy nagy helyzet Tímári révén, de a török kapus nagyot védett. Mint ahogyan Ásványi is bemutatott még egy nagy bravúrt a lefújás előtti pillanatokban.

Hatalmasat küzdött a magyar csapat, de az egyenlítés végül elmaradt.

Az Európa-bajnoki elődöntő ezzel elúszott a magyar válogatott számára, ugyanakkor a vb-kvalifikáció még nem, ugyanis a nyolc negyeddöntős válogatott közül a két legjobb vesztes a világbajnoki szereplést érő ötödik helyezésért játszik egymással egy mérkőzést.

Amennyiben az angol vagy a német együttes szombaton az elődöntőbe jut, a magyarok pályára léphetnek a keddi helyosztón.

Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztesei közül melyik kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens és végső esetben sorsolás dönt. (Fotó: Facebook/MLSZ)

Eredmény – U17-es Európa-bajnokság, negyeddöntő

Nagygorica, Radnik Stadion, Játékvezető: Donatas Rumsas (litván)

Magyarország – Törökország 0-1 (0-1)

Magyarország: Ásványi – Kovács, Opavszky, Mocsi, Majnovics – Bencze, Szoboszlai, Csonka (Csoboth, a szünetben) – Szerető, Torvund (Tímári, 71.), Schön (Kiss, 64.)

Törökország: Ozer – Civelek, Bicer, Kabak, Cetin (Günes, 66.) – Adigüzel, Kesgin, Akgün (Gok, 77.) – Gül, Karaahmet (Göcmen (62.), Babacan

Gólszerző: Csonka (20. – öngól)

Sárga lap: Csonka (32.), Schön (32.), Majnovics (52.), Szoboszlai (60.) illetve Adigüzel (46.)

Piros lap:

Ásványié a nap védése!

Babacan védőn megpattanó lövését tolta ki, pedig a felső sarokba tartott. Bámulatosan nagy bravúr volt.

Óriási magyar helyzet!

Bencze ugratta ki a csereként beállt Tímárit, aki át is vette a labdát lövés előtt, de a török kapus nagyot mentett. Hatalmas egyenlítési lehetőség volt.

"Menedzselik" az órát a törökök

Ápolni kellett az egyik játékosukat, aki aztán az alapvonal elhagyása után már a kispadok felé kocogott, hogy játékra jelentkezzen.

Szélesit küldik el a kispadtól

Az imént volt egy amúgy szép becsúszó szerelés a török tizenhatoson belül, ami után a mieink tizenegyest reklamáltak. Szélesiben kicsit benne maradhatott a dolog, mert most a játékvezető elküldte őt a kispadtól.

Bencze szöglete csapta be a kapust

Ozer rendesen alászaladt a labdának, de visszanyúlva valahogy még menteni tudott. A szöglet után cseréltünk, Kiss jött be Schön helyett.

Itt volt a legnagyobb magyar helyzet!

Schön harcolt ki egy szabadrúgást olyan közel a tizenhatos vonalához, hogy már szinte tizenegyest kellett fújni. Szerető próbálkozott, eltekerte a labdát a sorfal mellett, de a török kapus látványos mozdulattal védeni tudott. Ez volt eddig a legnagyobb magyar helyzet.

Ott a harmadik magyar sárga

Majnovics csúszott be elkésve, ráadásul még fel is emelte a lábát, hogy megakassza a török játékost. Egyértelmű sárga. Ha lesz következő meccse a magyar válogatottnak, a védőnek ki kell hagynia.

Ásványinak kell védenie

Gül volt, aki ismét próbálkozott, a magyar kapusnak résen kellett lennie, szögletre mentett. A sarokrúgásnem volt veszélyes.

Török sárga

A csereként beállt Csoboth szerette volna lesprintelni a török védelmet, de Adigüzel a középpályán megakasztotta. Jogos a sárga.

Szoboszlai lőtt ki egy embert a sorfalból

A magyar cséká harcolt ki, majd végzett egy szabadrúgást 17 méterre a kaputól, de középmagasan a sorfalba bombázott. A falban álló török játékosnak ez nem esett túl jól, elterült a földön, de folytatni tudta a játékot.

Veszélyes török lövés

Gül vette le a labdát a magyar tizenhatoson belül, csinált egy lövőcselt majd célba vette a hosszú alsót, nem sokkal, de szerencsére eltévesztette.

Bernd Storck a lelátón, az első félidő pedig véget ért

Épp az imént mutatták az MLSZ sportigazgatóját, a felnőttválogatott kapitányát, aki a lelátóról szemléli az eseményeket. A pályán közben véget ért az első félidő, lesz mit átbeszélni a szünetben, például, hogy a sárga laposoknak oda kell figyelniük, Schön az imént közel járt egy második sárgához.

Jól kezdett a magyar csapat, de egy öngóllal a törökök vezetnek. Szünet.

Nagy török helyzet

Schön szabadrúgása után szabadrúgást is rúghattak a törökök, Karaahmet tudott a kapu előtt belecsúsztatni a beadásba, nem sokkal ment fölé a fejes.

Két gyors sárga a magyaroknak

Csonka és Schön is csak szabálytalanul tudta megállítani ellenfelét, a játékvezető pedig most már nem felejtette a zsebében a lapokat.

Elég érdekes helyzet állt elő

Mégpedig az, hogy Szoboszlai iménti szabadrúgása az egyetlen kaput eltaláló lövés eddig a meccsen. És a törökök vezetnek 1-0-ra…

Szoboszlai szabadrúgásból kísérletezett

Jó 20 méterről rúghattunk szabadrúgást, Szoboszlai lőtte rá laposan a lekészített labdát, de gyengére sikerült a próbálkozás, úgyhogy a török kapus magabiztosan védett.

Magyar öngól, vezet Törökország

Egy török szöglet után Adiguzel lőtte el a kapu előtt keresztbe a labdát, Csonka bevetődve próbált menteni, de pechére a kapuba pattant róla a labda. Mentségére, ha ő nem ér labdába, akkor a hosszún tök üresen érkező Babacan szerzett volna gólt. 0-1.

Torvund ellen szabálytalanok, de nem fújták le

Torvund csatázott a labdáért, a török védő elesett, azonban estében megütötte a magyar támadó lábát, aki szintén elesett. Gyanúsnak tűnt elsőre is, a visszajátszás alapján meg depláne, de nem fújták le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik