Foci

“Szégyen, hogy nem ejtettük ki a Manchester Unitedet”

A Manchester United nem kápráztatta el a szurkolókat csütörtökön este. Az angolok azonban így is ott lesznek az Európa Liga döntőjében, az idegenbeli 1-0-s győzelmet egy hazai 1-1 követte a Celta Vigo elleni párharcban. A mutatott játéktól José Mourinho sem volt elájulva:

A fiúk nem játszottak fenomenálisan, de végig küzdöttek, odatették magukat, úgyhogy büszke vagyok rájuk. A legfontosabb, hogy ott vagyunk a döntőben, ez jó dolog

– idézi Mourinho sajtótájékoztatóján elhangzottakat a Guardian.

Az összefoglaló:

A portugál szerint a saját dolgukat nehezítették meg, mert az első meccsen sokkal jobbak voltak, mint a Celta Vigo, de nem lőtték be a helyzeteket. Ezután a visszavágó végig nyílt volt és saját magukat helyezték nyomás alá, mert csak nekik volt veszítenivalójuk.

A meccs hajrájában volt egy kis kakaskodás, ami után a hazaiaktól Baillyt, a vendégektől Roncagliát kiállította a játékvezető. Mourinhónak erről is megvolt a véleménye, bár megint előkapta a nem láttam kártyát:

Nem láttam pontosan mi történt, de azt hiszem, hogy Bailly nem érdemelt pirosat. De egy ilyen szituációban ez sűrűn megesik, azt hiszem, hogy egy kicsit naiv volt.

A Celta Vigo vezetőedzője, Eduardo Berizzo azt mondta: szégyen, hogy csapata nem jutott be a döntőbe.

Jól játszottunk, az ellenfélnek egy helyzete volt mindössze, de abból gólt szerzett. Mindent beleadtunk, szégyen, hogy nem jutottunk a fináléba. De ilyen a foci, tele van drámával.

A döntőben az Ajax Amszterdam lesz a Manchester United ellenfele. A hollandok otthon 4-1-re verték a Lyont, de a csütörtöki visszavágón nekik is rezgett a léc, 3-1-re kikaptak, a végén a franciák ráadásul már emberelőnyben rohamoztak. Az Ajax ellen Mourinho mérlege hibátlan, hatból hat meccset nyert eddig a hollandok ellen.

Ez semmit nem jelent. A döntő az teljesen más, ráadásul azokat a meccseket még mind a Real Madrid vezetőedzőjeként nyertem.

José Mourinho szerint az Ajax egy fiatal, erős csapat, amely ráadásul a hétvégén befejezi a bajnokságot, úgyhogy lesz 12 napja felkészülni az EL-döntőre. Ezzel szemben a Unitednek van még három meccse a Premier League-ben, és egyre több a sérült. A hétvégi, Tottenham elleni összecsapáson többen pihenőt is kapnak majd.

Az Ajax – Manchester United mérkőzést május 24-én este rendezik Stockholmban. (Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis)

Eredmény – Európa Liga, elődöntő, visszavágó

Manchester United – Celta Vigo 1-1 (1-0)
Gólszerző: Fellaini (17.) ill. Roncaglia (85.)
Kiállítva: Bailly (88.) ill. Roncaglia (88.)

Összesítésben 2-1 a Manchester United javára.

Olympique Lyon – Ajax 3-1 (2-1)
Gólszerző: Lacazette (45. – büntetőből, 45+1.), Ghezzal (84.) ill. Dolberg (27.)
Kiállítva: Viergever (84.)

Összesítésben 5-4 az Ajax javára. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik