Foci

Két év múlva már európai válogatottak is indulhatnak a Copa Americán

A portugál és a spanyol labdarúgó-válogatott is részt vesz a 2019-es Copa Americán az egyik tekintélyes brazil sportlap értesülése szerint.

A dél-amerikai és a brazil szövetség vezetői kihasználták a bahreini Manamában ezen a héten zajló FIFA-kongresszust, és tárgyalásokat folytattak néhány csapat meghívásáról. Ennek eredményeképpen a két év múlva sorra kerülő tornán a tíz dél-amerikai válogatott mellett Portugália, Spanyolország, Kína, Japán, Mexikó és az Egyesült Államok csapata is szerepelhet. Szintén jelezte indulási szándékát Ausztrália és Dél-Korea – írja a GloboEsporte.com.

A 2019-es Copa Americára hét brazil város nyolc stadionjában kerül sor. Ez lesz az utolsó torna, amit páratlan évben rendeznek, 2020-tól négyévente, mindig az Európa-bajnokság évében bonyolítják le.

A kontinentális szövetségnek (CONMEBOL) az április végén, Chilében rendezett közgyűlésén a vezetőség egyetértett abban, hogy a Copa America résztvevőinek ideális száma az eddigi 12 helyett 16 lenne a brazíliai tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik