Foci

Fradi-szurkoló miatt szív a Dunaújváros

Vasárnap a Ferencváros NB3-as csapata 2-2-es döntetlent ért el Dunaújvárosban. A mérkőzés előtt hatalmas volt a készülődés, lévén a tavalyi Csepel – FTC II meccshez hasonlóan újra a tábor előtt játszott a csapat.

A mérkőzés azonban nem csak az ötezer főnyi szurkolóktól, hanem mástól is hangos volt. Ahogy kedden beszámoltunk róla, a Fradi-tábor egyik kis csoportja, vagy egy-két tagja épp olyan, az UEFA által tiltott jelképet – kelta kereszt – terített ki jól látható helyen a stadionban, amely miatt 2014 nyarán a szervezet pénzbüntetéssel és stadionbezárással, zárt kapus meccsel sújtotta a zöld-fehér klubot.

Honlapunk arra volt kíváncsi, ilyen eset után vajon kit büntet meg a szövetség:

  • a Dunaújvárost, mint szervező klubot,
  • a Ferencvárost, mint a szurkolótáboráért felelős szervezetet
  • netán be tudja azonosítani a képen jól látható elkövetőt és akár polgári, vagy egyéb per keretében direktben őt?

Nos, az eset bekerült az ellenőri jegyzőkönyvbe és az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kedd délután meg is tárgyalta az ügyet és a következő határozatot hozta:

A FEB a Dunaújváros – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújvárost mérkőzés rendezési előírások megsértéséért, szurkolók részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), transzparensek engedély nélküli beviteléért, használatáért és a mérkőzés lefújása után szurkolók játéktérre meneteléért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Azaz egy-két felelőtlen Fradi-szurkoló miatt – aki(k) politikai vélemény nyilvánításra alkalmas, UEFA, FIFA és az MLSZ által is tiltott jelképet, molinót transzparenst vitt(ek) be a sporteseményre – szív a Dunaújváros.

A Dunaújváros a legkisebb költségvetésű klubok közé tartozik tartozik. Költségvetése nem éri el az ötven millió forintot, így annak ellenére komoly tétel számukra a büntetés, hogy kétségtelenül a vasárnapi találkozó, a négyezer főnyi vendégsereg tisztességes bevételt hozott.

Amúgy a mérkőzés 90 perce tök jó, igazi futballhangulatban telt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik