Foci

U17: kiütöttük Feröert, csoportelső a válogatott

A magyar fiatalok magabiztos játékkal győzték le soros ellenfelüket és ezzel - milyen jó ezt leírni - a legjobb nyolc közé jutott. Törökország következik.

Szélesi Zoltán együttese a nyitókörben fantasztikus győzelmet aratott a franciák ellen (3-2), majd a másik riválissal, a skótokkal döntetlent játszott (1-1). A csapat sorsa így a saját kezében volt az eddig pont nélkül álló Feröer-szigetek elleni mérkőzés előtt.

A találkozó tétje nem csak a továbbjutás, hanem a csoportgyőzelem kiharcolása volt, amelyhez egy esetleges skót győzelem esetére jócskán meg kellett szórni Feröert. Ugyanis az a csapat, amely első helyen végez azon túl, hogy a legjobb nyolc közé jut, ott még veresége ellenére is játszhat majd még egy mérkőzést.

A kezdeti puhatolózás után öt perc alatt összetörtük a feröeri pontszerzési álmokat. Előbb a 24. percben egy Szerető Krisztofer által elvégzett szöglet után Torvund Alexander kezdte meg a gólgyártást 0–1, majd a 26.-ban Szoboszlai Dominik – aki az első két meccset bokasérülése miatt kihagyta – tíz méterről a bombázott a léc alá 0–2. Újabb három perc elteltével Torvund ismételt, ezúttal Csoboth passzából, közelről, bal lábbal (0-3).

A második félidőt is jól kezdtük, Szoboszlai a 48. percben a feröeri kapus által rosszul felállított sorfal mellett lőtt a kapu bal alsó sarkába szabadrúgásból (0-4).

Feröer egyre jobban fáradt és egyre több szabálytalansággal próbálta megakadályozni a letámadó magyar válogatottat az újabb gólszerzésben és mivel mindezt sikerrel tette, így több találat már nem született.

Mivel a csoport másik mérkőzésén Franciaország legyőzte Skóciát (2-1) a magyar válogatott csoportelső lett.

Szélesi Zoltán csapata így pénteken azzal a Törökországgal mérkőzik meg a legjobb nyolc között, akivel nem sokkal a horvátországi kontinenstorna előtt 0-0-ás döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen.

Fontos még megjegyezni, a csoport másik mérkőzésén Skócia úgy kapott ki Franciaországtól (2-1) hogy Gouiri az “utolsó utáni pillanatban”, a 80. percben lőtte meg a győztes, a gall továbbjutást érő gólt. Ez volt neki a hetedik a tornán, ami azon túl, hogy elképesztő teljesítmény, éppen annyi, mint eddig az U17-es Eb-k történetében a legtöbb. Köszönhetően saját magának lesz még lehetősége a csúcsbeállításra. Még fogunk hallani róla.

U17-es Európa-bajnokság, B-Csoport, 3. forduló:

Feröer–Magyarország 0–4
Zágráb, 16 óra, Játékvezető: Jovic (horvát)

Feröer: Reynatröd – Hedinsson, Fródason, Edmundsson, S. Nielsen – Sigvardsen, M. H. Jacobsen, El Moustage, Sörensen – Radosavlevic, T. Jacobsen. Szövetségi edző: Áki Johansen

Magyarország: Oroszi – Kovács K., Mocsi, Bolla, Majnovics – Csonka A., Szoboszlai – Szerető, Kiss T., Csoboth – Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Gólszerző: Torvund (24., 29.), Szoboszlai (26., 48.)

A csoport másik mérkőzésén
Franciaország–Skócia 2–1
Gól: Gouiri 35., 80., ill. Rudden 42.

A csoport végeredménye:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik