Foci

Európa legjobb nyolc csapata közé juthat a magyar válogatott

Az utolsó fordulót rendezik az U17-es Európa-bajnokság B csoportjában. Szélesi Zoltán együttese akár az élen is végezhet.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott nagyon közel került ahhoz, hogy továbbjusson a csoportjából a horvátországi Európa-bajnokságon. Szélesi Zoltán együttese a nyitókörben fantasztikus győzelmet aratott a franciák ellen (3-2), majd a másik riválissal, a skótokkal döntetlent játszott (1-1). A csapat sorsa így a saját kezében van az eddig pont nélkül álló Feröer-szigetek elleni mérkőzés előtt.

Az eddigi eredmények alapján esélyesként léphetünk pályára, de a győzelemért sokat kell tenni, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk

– mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Oroszi István (FTC)

Védők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Arday Dominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria)

Középpályások: Csonka András (FTC), Szoboszlai Dominik (Salzburg – Ausztria), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Illés Akadémia)

Támadók: Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Tímári Norman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Szendrei Norbert (Honvéd-MFA), Torvund Alexander (Vasas)

A tréner szerint nem szabad könnyelműen venni a meccset, melyen szerinte a feröeriek elsősorban majd a védekezésre fognak koncentrálni. Szélesi szerint a siker titka az lehet, ha csapata türelmesen, mégis gyorsan játszik, és bár kissé már fáradtak a lábak, de játékosainak be kell vállalnia a sok mozgást.

Jó hír, hogy az első két mérkőzést kihagyó Szoboszlai Dominik is a többiekkel készült, van esély rá, hogy pályára lép a keddi (16 óra) találkozón.

Amennyiben a magyar válogatott pontot szerez, biztosan továbbjut, és mivel skót-francia mérkőzést rendeznek, a csoportelsőség is meglehet. A legrosszabb forgatókönyv alapján lemaradhat az első két helyről a magyar csapat, ha kikap Feröertől, a franciák pedig legyőzik a skótokat. De ebbe jobb bele sem gondolni. (Nyitókép: MLSZ Facebook)

Forrás: uefa.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik