Élő Foci

BL-döntőben a Juventus!

Az odavágón, egy hete Dani Alves két gólpasszával és Gonzalo Higuaín duplájával 2-0-ra nyert a Juventus az AS Monaco vendégeként. A keddi visszavágón hasonló volt a forgatókönyv egyik fele. Ezúttal is Alves volt a főszereplő, de a brazil az első félidőben előbb Mandzukicot szolgálta ki,

majd saját maga bombázott a vendégek kapujába.

Igazából a két mérkőzés abból a szempontból is hasonlított egymásra, hogy kezdetben, nagyjából 15 percig még úgy nézett ki, az AS Monaco felveszi a versenyt nemzetközi szinten sokkal rutinosabb vetélytársával. A franciák helyzeteket dolgoztak ki, kapufát lőttek, de aztán a Juventus mindkét alkalommal átvette az irányítást és egyrészt szétzilálta Leonardo Jardim edző minden előzetesen támadásra megfogalmazott elképzelését és eközben megoldhatatlan feladatok sora elé állította az ellenfél védelmét.

Az olaszok a második félidőben tökéletesen őrizték az előnyt, de a szépítő találatért mindent elkövető franciák azért Mbappé révén csak megszerezték azt az egy becsület gólt.

A Juventus 711 percen keresztül őrizte meg a hálóját a góltól, ami szép, de nem rekord a BL-ben (az Arsenal 2005-06-os évadban 995 percig  nem kapott gólt).

Massimiliano Allegri csapat számára a sikerrel megvívott elődöntő után immár csak az a kérdés, hogy a bajnokság (hét ponttal vezetnek az AS Roma előtt) és az Olasz Kupadöntő (Lazio ellen lesz) mellett 1995/96, 1996/97, 1997/98, 2002/03 és 2014/15 után végre sikerül-e győztesként megvívniuk egy BL-finálét? Meg lesz-e a mesterhármas és ami Gianluigi Buffont még inkább lázba hozza, lesz-e végre BL-serleg magasra emelve a 39 éves kapuszseni feje felett?

(Nyitókép:  Richard Heathcote/Getty Images)

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–AS MONACO (francia) 2–1 (2–0)
Torino, Juventus Stadion, 41 000 néző.
Játékvezető: Kuipers (holland)
JUVENTUS: Buffon – Barzagli (Benatia, 85.), Bonucci, Chiellini – D. Alves, Pjanic, Khedira (Marchisio, 10.), A. Sandro – Dybala (Cuadrado, 54.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
AS MONACO: Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, D. Sidibé – B. Mendy (Fabinho, 54.), T. Bakayoko (Germain, 78.), Moutinho, B. Silva (Lemar, 69.) – Falcao, Mbappé. Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Mandzukic (33.), D. Alves (44.), ill. Mbappé (69.)
Tovbbjutott: a Juventus, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

Khedira a földön

Az utóbbi időben a német válogatott középpályás sok sérüléssel bajlódott. Ezúttal is a lábához kap. Marchisio érkezik a helyére a Juventusba.

Ezúttal Falcao veszélyeztet

A kolumbiai csatár életerős lövést ereszt meg, de Buffon felügyelete mellett a kapu fölé száll a labda jó fél méterrel.

Mbappé kapufa

Egyelőre a vendégek nyomnak, ezt a 18 éves csatér kis Buffon segítséggel nyomatékosítja.

Ezt várják az edzők

Massimiliano Allegri, a Juventus edzője a mérkőzést megelőzően úgy fogalmazott:

A Monacónak nincs veszítenivalója. felszabadultan játszhatnak és ez veszélyes, mert nagyon tehetséges játékosai vannak, különösen a támadó harmadban. Agresszíven kell játszanunk ellenük és ismét megpróbálnunk nyerni.

 

Leonardo Jardim, a Monaco edzője pedig így:

Minden negatív gondolatot mellőzve kell támadnunk.  Az első mérkőzésen is meg voltak a helyzeteink, épp, mint a Juvénak. Remélem most jobban élünk a lehetőségeinkkel.

Hatalmas szám ez, de ezzel is „csak” a tizedik az ide vonatkozó statisztikai listán

175: Iker Casillas (Real Madrid, Porto)
174: Paolo Maldini (AC Milan)
173: Xavi Hernández (Barcelona)
163: Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, Internazionale Milano, AC Milan)
161: Raúl González (Real Madrid, Schalke)
160: Javier Zanetti (Internazionale Milano)
159: Ryan Giggs (Manchester United)
155: Pepe Reina (Barcelona, Villarreal, Liverpool, Napoli, Bayern München)
150: Jamie Carragher (Liverpool)

150: Gianluigi Buffon (Parma, Juventus)

Olvasói sztorik