Foci

Döbbenetesen sok pénzt fizetne ki a Manchester United a madridi támadóért

Közeleg a szezon vége, lassan kinyit a nyári átigazolási piac a labdarúgásban, úgyhogy kezdhetünk berendezkedni arra, hogy záporozni fognak a bombaüzletekről szóló hírek. Csütörtökön a The Sun be is dobott egyet:

értesüléseik szerint a Manchester United megegyezett az Atlético Madriddal és hónapok óta kifigyelt játékosával, Antoine Griezmannal a francia támadó átigazolásáról.

Ha igazak a Sun értesülései, ismét elég meredek üzletet kötnek majd az angolok azután, hogy tavaly nyáron a világ legdrágább játékosát csinálták Paul Pogbából. Azt írják, hogy

  • Griezmannért 105 millió eurót fizet majd a klub,
  • ami a különböző extrákkal együtt 200 millió euró lehet végül,
  • a játékosnak pedig heti 330 ezer eurós fizetést adnának, ami azért még a közelében sincs Carlos Tévez világrekord gázsijához képest, de azért elég horribilis.

A 26 éves Griezmannról egyébként anno lemondtak Franciaországban, így a Real Sociedad faragott belőle felnőttjátékost, majd a baszk együttesnél annyira jó volt, hogy 2014-ben leszerződtette őt az Atlético, amelynek színeiben 156 mérkőzésen 82 mérkőzést játszott. A madridiakkal két BL-döntőben is ott volt, és nyert egy spanyol Szuperkupát.

Időközben bemutatkozott a francia válogatottban is, 41 mérkőzés, 15 gól és egy Európa-bajnoki ezüst az eddigi mérlege.

Griezmann értékét egyébként jelenleg 80 millió euróra lövi be a transfermarkt.com. Az Atlético 30-at fizetett érte anno a Sociedadnak.

Fotó: Europress/SpainDPPI/Rudy

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik