Élő Foci

BL-elődöntő: CR történelmi mesterhármasával nyert a Real

Kedden este madridi rangadót rendeztek a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Real és az Atlético csapott össze a Santiago Bernabéu Stadionban.

Volt miért visszavágnia Diego Simeone csapatának, hiszen a 2013/14-es és a 2015/16-os BL-sorozat fináléjába is ez a két csapat jutott be, de mindkétszer a Real örülhetett.

Idén a bajnokságban is a Királyi Gárda nyerte a párharcot, hiszen novemberben 3-0-ra nyert a Vicente Calderón Stadionban, április elején pedig 1-1-et játszottak a felek a Bernabéuban.

Ami a sérülteket illeti: Gareth Bale és Pepe továbbra sem voltak bevethetőek, Raphaël Varane viszont felépült, és be is került a hazaiak kezdőjébe.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A túloldalon Diego Simeonénak is több sérülés okozott fejfájást, Juanfran és Jose Giménez is combproblémákkal bajlódott. A vendégek mestere a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta:

Egy picit mindig félek a meccsek előtt. Elzárkózom minden elől, de azt hiszem, normális a feszültség egy-egy összecsapás előtt. Nagy az emberen a felelősség és ez egyre csak nő. Minden csapat ellen ezt érzem, függetlenül mérkőzéstől vagy ellenféltől. Biztosan, nekünk fognak esni az elején, már a kezdő sípszó után meg akarnak majd minket sebezni. Erősnek és higgadtnak kell maradnunk. Nem lesz egyszerű, de már az odavágón előnybe akarunk kerülni

Kollégája, Zinédine Zidane próbálta enyhíteni a csapatára nehezedő nyomást:

Nem mi vagyunk az esélyesek. A kieséses szakaszában már minden párharc fifty-fifty. Semmit nem változott az Atlético elleni rivalizálás azóta, hogy én is játszottam. Tökéletesen kell játszanunk. Jó dolog itt lenni az elődöntőben, de most új harc kezdődik.

I. félidő:

A meccs elején Cristiano Ronaldo életerős balosa szállt magasan a kapu fölé. A 7. percben Daniel Carvajal tört be a jobb oldalról, majd tüzelt jobb külsővel. Jan Oblak pont Karim Benzema elé ütötte a labdát, de a francia támadó sem tudott betalálni.

Nem sokkal később megszerezte a vezetést a hazai csapat, Casemiro beadását (belövését?) Ronaldo fejelte közelről a hálóba. Ez volt a portugál támadó pályafutásának 101. BL-gólja, egyben az 50. az egyenes kieséses szakaszban. Utóbbi mérföldkövet rajta kívül még egyetlen futballista sem érte el.

A találatot megelőzően Sergio Ramos beadásánál Ronaldo lesen állt, de a bíró nem avatkozott játékba.

Varane fejese a bal alsó felé tartott a 16. percben, de Oblak óriási bravúrral hárított. A túloldalon Carvajal találta meg Benzemát a tizenhatoson belül, de gyengére sikeredett a francia csatár lövése.

Luka Modric próbálkozott az első félidő derekán, centikkel a jobb alsó mellett zúgott el a labdája. Benzema akrobatikus mozdulattal veszélyeztetett, de nem fért be a bal felsőbe a lövése CR beadása után.

II. félidő:

Az 57. percben Carrasco szánta el magát lövésre, de magasan fölé szállt a próbálkozása. Koke bombája sem talált kaput, az a jobb alsó mellett zúgott el, majd Kroos ugratta ki nagyszerűen Benzemát, de a 29 éves támadó kilőtte a stadionból a labdát.

A 73. percben aztán megduplázta az előnyt a hazai csapat. Cristiano Ronaldo bombázott Oblak kapujába az Atlético védelmének bizonytalankodása után.

A két csereember teremtett veszélyt a 81. percben. Marco Asensio szép cselei után Lucas Vazquez lőtt kapásból a bal alsó mellé.

Ronaldo már a harmadik gólját lőtte a 86. percben, Lucas Vazquez passzát értékesítette a portugál szupersztár. 52 góljával ő a legeredményesebb futballista a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát illetően.

3-0 lett a végeredmény, kilátástalan helyzetbe került az Atlético Madrid. A visszavágót május 10-én rendezik a Vicente Calderón Stadionban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:

Real Madrid – Atlético Madrid 3-0
G: Ronaldo 10., 72., 86.

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezeti: Martin Atkinson (angol)

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco, Benzema, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Atlético Madrid: Oblak – Szavics, Godín, Lucas Hernández, Filipe Luís – Gabi, Saúl Níguez, Koke, Carrasco – Gameiro, Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

Szabálytalan volt Ronaldo gólja

A találatot megelőzően Ramos beadásánál Cristiano Ronaldo méteres lesen állt, és bár nem avatkozott játékba, a labda irányába mozgott és ezzel zavarta a védőket, a partjelzőnek pedig lesállást kellett volna intenie.

Szép kombináció után

Luís rontja el a beadást, így nem alakul ki veszélyes helyzet a Real kapuja előtt. A túloldalon viszont Benzema ollózott a bal felső fölé.

Navas is megvillan

Nagyszerűen mozdult ki a kapujából, nincs egyenlítő gól. Gameiro bosszankodhat.

Történelmi találat

Ez volt Ronaldo 50. gólja a BL egyenes kieséses szakaszában. Ezt a mérföldkövet rajta kívül senki nem érte el.

Mi maradt ki?!

Carvajal tört be a jobb oldalról, lövését védte Oblak, majd Benzemáról pattant kapu felé a labda.

Navas hibázik

Az ellenfélnek ajándékozott egy kirúgást, de nem lett belőle nagy baj.

Meglepő módon feketében az Atlético

Eddig ugyanis rendre a hazai szerelésüket használták a Real elleni párharcok alkalmával. Most viszont az UEFA felszólította a vendégeket, hogy a fekete mezt válasszák azért, hogy az jobban elüssön a hazaik fehérjétől. Ha minden igaz, jövő héten a Real sem játszik majd fehérben a Vicente Calderónban.

Olvasói sztorik