Foci

Ilyen még sosem történt Pep Guardiolával

Ahhoz képest, hogy egykét hónappal ezelőtt már többen kikiáltották angol bajnoknak a Chelsea labdarúgócsapatát, azért van még miért izgulnia a londoniaknak, a városi rivális Tottenham azért ott lohol a közelükben. Antonio Conte csapatának így nagyon kellenek a pontok, ám vasárnap ahhoz az Evertonhoz látogattak, ami sok mindennek nevezhető, csak könnyű ellenfélnek nem.

Ezt már a 2. percben bizonyították a liverpooliak, Courtois-nak kellett egy lövést a lécre tolnia. A kezdeti ijedtség után a Chelsea játszott jobban, ám a gólig egészen a 66. percig kellett várni, amikor Pedro lőtt a hálóba távolról. Egy szabálytalanság pecsételte meg az Everton sorsát, Hazard szabadrúgását rossz helyre ütötte Stekelenburg, a kipattanót Cahill értékesítette. A 0-3-at Willian állította be pillanatokkal a beállása után. Sikerével a Chelsea előnye hét pontra nőtt a Tottenham előtt, amely az Arsenallal játszik városi rangadót még vasárnap.

Pedro lőtte a nem kis győztes gólt:

Közben a Manchester City nem igazán tudta azt kihasználni, hogy a Manchester United botlott a kiesőjelölt Swansea ellen. Pep Guardiola csapata nem játszott jól az utolsó előtti Middlesbrough otthonában, és nem is sikerült pontot szerezniük: bár Agüero tizenegyesből még egyenlíteni tudott a 69. percben, nem sokkal később Chambers ismét a Borót juttata előnybe. A hajrában aztán a sérüléséből a United elleni rangadón visszatérő Gabriel Jesus pontot tudott menteni a Citynek.

Gabriel Jesus pontot érő gólja:

Míg a City így a negyedik helyen maradt (csak gólkülönbséggel előzik a Manchester Unitedet), a Middlesbrough két pontra megközelítette a már bennmaradást érő helyen álló Hull Cityt.

Egyébként az biztossá vált, hogy már matematikai esélye sincs a Citynek a bajnoki címre. Pep Guardiola így edzői karrierje során először trófea nélkül zár egy szezont.

Eredmények – Premier League, 34. forduló

Everton – Chelsea 0-3 (0-0)

Gólszerzők: Pedro (66.), Cahill (79.), Willian (86.)

Middlesbrough – Manchester City 2-2 (1-0)

Gólszerzők: Negredo (38.), Chambers (77.) illetve Agüero (69. – 11-esből), Gabriel Jesus (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik