Foci

Végleg elszállhat a címvédő Fradi, kieshet egy csapat az NB I-ből

Az OTP Bank Liga szombati 29. fordulójában az élen állók verhető ellenfelekkel találkoznak.

A Budapest Honvéd a sereghajtó Gyirmótot fogadja, és győzelemmel nagyon nehéz helyzetbe hozná ellenfelét, amely a közvetlen riválisok eredményétől függően akár már a hétvégén ki is eshet.

A Videoton Felcsúton a Debrecennel játszik. A székesfehérvári együttes a helyezése alapján esélyesként lép pályára, de a teljesítménye az utóbbi időben többször is elmaradt a várakozástól, a kiesés elkerüléséért harcoló hajdúságiak viszont az elmúlt öt bajnoki mérkőzésükből csak egyet veszítettek el, azaz jó formában utaznak a Pancho Arénába.

A Vasas szerdán a Magyar Kupában kétgólos előnyt szerzett a Mezőkövesddel szemben az elődöntő első felvonásán, s most az utolsó előtti Diósgyőr vendége lesz, Mezőkövesden. A DVTK Bódog Tamással, a magyar Jürgen Kloppal a kispadon öt bajnoki találkozójából hármat megnyert, egyszer döntetlent játszott, s csak egyszer kapott ki.

A címvédő Ferencváros a kupában 8-0-ra ütötte ki a Budafokot. Thomas Doll együttesének szüksége volt az önbizalom növelésre, mivel az elmúlt hetekben nem ment igazán a játék a csapatnak, s a legutóbbi fordulóban is “csak” 3-2-re nyert a Gyirmót vendégeként. A zöld-fehérek ezúttal a Mezőkövesdet látják vendégül, amely vereséggel közel kerülhetne a kiesőzónához.

Érdemes amúgy egy pillantást vetni arra, hogy a tabella első négy helyezettjére még milyen mérkőzések várnak:

  • Budapest Honvéd: Gyirmót (otthon), Mezőkövesd (idegenben), MTK (o), Debrecen (i), Videoton (o)
  • Videoton: Debrecen (o), Haladás (o), Újpest (i), Ferencváros (o), Honvéd (i)
  • Vasas: Diósgyőr (i), Paks (o), Haladás (i), Gyirmót (i), Mezőkövesd (o)
  • Ferencváros: Mezőkövesd (o), MTK (i), Debrecen (o), Videoton (i), Újpest (o)

Ezek után teljesen megtippelhetetlen, ki fogja nyerni a bajnokságot, úgyhogy, ha magyar léptékkel mérve is, de izgalmas bajnoki hajrára lehet számítani. Mindenesetre a nyolcpontos hátrányban lévő Ferencváros címvédése elég nagy bravúr lenne, egy újabb vereség pedig akár végleg le is szakíthatja őket.

Érdekesség még, hogy a Real Madrid – Bayern München BL-negyeddöntő miatt a hírekbe került Kassai Viktor is közreműködik a hétvégi fordulóban, ő vezeti a Diósgyőr-Vasas mérkőzést.

A mostani fordulóban a találkozók felét rendezik albérletben: a Diósgyőr Mezőkövesden, a Haladás Sopronban, a Videoton Felcsúton fogadja ellenfelét.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának menetrendje

Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00, v.: Berke
Újpest FC-MTK Budapest 18.00, v.: Vad II
Diósgyőri VTK-Vasas, Mezőkövesd 18.00, v.: Kassai
Budapest Honvéd-Gyirmót FC 18.00, v.: Karakó
Swietelsky Haladás-Paksi FC, Sopron 18.00, v.: Andó-Szabó
Videoton FC-Debreceni VSC, Felcsút 20.30, v.: Bognár

A tabella:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik