Foci

Ronaldo büntetőt hibázott, de így is tett egy lépést a bajnoki cím felé a Real

Talán a második legnehezebb mérkőzés várt a Real Madridra a bajnokság hajrájában a La Ligában. Az aranyéremért hajtó együttes a Valenciát látta vendégül a 35. fordulóban.

A vendégek már az első percben betalálhattak volna, de Santi Mina előbb Keylor Navas kapusba lőtte a labdát Diego Alves kirúgása után, majd a kipattanót kissé éles szögből a kapufára lőtte.

A kiegyenlített első félidőben mindkét gárda előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de csak Cristiano Ronaldo tudott betalálni. A portugál a bajnokságban ezt megelőzően legutóbb március 12-én volt eredményes, most Dani Carvajal kiváló beadását fejelte a hosszúba (1-0).

A fordulást követően gyorsan lezárhatta volna a mérkőzést Zinedine Zidane együttese, de előbb Karim Benzema a kapufát találta el, majd Diego Alves hárította CR tizenegyesét a az 57. percben.

A 82. percben aztán a kimondottan jól játszó Valencia Dani Parejo csodálatos szabadrúgásával egyenlíteni tudott (1-1).

Sokáig nem örülhettek Barcelonában, Marcelo ugyanis a 86. percben jobb lábbal kilőtte a hosszú sarkot (2-1), amellyel be is zsebelte a nagyon fontos három pontot a Real.

Az egy meccsel kevesebbet játszó fővárosiak jelenleg három ponttal előzik meg a katalánokat. Zidane együttes még a Granada, a Sevilla, a Málaga és a Celta Vigo ellen játszik a La Ligában.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – La Liga, 35. forduló

Real Madrid – Valencia 2-1 (1-0)
Gólszerző: C. Ronaldo (27.), Marcelo (86.) ill. Parejo (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik