Foci

Csúnyán megbüntették az angol válogatott játékost

A szakemberek azt állítják, a 34 éves Joey Barton kvalitását tekintve akár meghatározó is lehetett volna nemzeti csapatban, mégsem mondhatja el magáról, hogy húzóembere lett volna. A középpályás mindig is balhés játékosnak számított, rendre verekedésbe keveredett, sőt börtönben is ült. A “jó” Barton fiú neve mellett ezért a statisztikusok csak egy angol válogatott fellépést jegyezhettek be, mégpedig egy Portugália elleni Eb-selejtező mérkőzést.

Hogy a balhés kép semmiképp se változzon róla, arról cselekedeteivel újra és újra tesz. A legutóbbi hír a Burnley játékosával kapcsolatban az, hogy míg a hétvégén még kezdőként lépett pályára a Manchester United elleni 2-0-ra elbukott mérkőzésen, addig olybá tűnik, egyik pillanatról a másikra, de szögre kell akassza a futballcsukát. Nem önszántából.

Az angol szövetség ugyanis másfél évre eltiltotta és 30 ezer fontos bírsággal büntette, mivel Barton éveken át fogadásokat kötött mérkőzésekre. Márpedig ez tilos.

A vád szerint 2006. március 26. és 2016. május 13. között 1260 meccsre kötött fogadást, ráadásul harminc alkalommal saját csapata mérkőzésére tett fel kisebb-nagyobb összeget, de furcsa módon ezekből csak háromszor nyert.

Joey Barton pont ezzel védekezett a tárgyalások során, meg azzal, hogy ő korrekt sportember, mert amikor maguk ellen fogadott, sosem lépett pályára, sőt, még a cserék között sem volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik