Foci

Három hete várja a választ Kubatov Gábor, de hiába

fradi-szurkolók (Array)
fradi-szurkolók (Array)

Lassan három éve, a Groupama Stadion átadása és a vénaszkenner bevezetése óta nem jár a Fradi-tábor mérkőzésre. Az elnök ragaszkodik a szkennerhez, azt mondta korábban, amíg ő vezeti a klubot, a szkenner biztosan marad.

A háttérben a négy nagy szurkolói csoporttal már egy ideje megy a tárgyalás, mert a klub is tudja, belátja, mégiscsak elkelne a szurkolás a stadionban. A klub különböző kedvezményeket adna a szkenner “megszeretése” érdekében. Félárú belépőket (és sört) ajánlott a kapu mögé beszkennelő tábornak, mire a szurkolók egy csoportja azt javasolta, ok, de fogadják el, lesz olyan, aki nem akar szkennelni, de annak ne járjon semmilyen kedvezmény.

A Fradi elutasította ezt a javaslatot, lévén ragaszkodik a szkennerhez, ezért újabb ajánlatot tettek; egy év után, ha nincsen “balhé”, megszüntetik a kötelező szkennert.

Az Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport a legkitartóbb a szkenner eltörlése témában, ők azt mondják, pont fordítva kellene legyen: ha “balhé lesz”,akkor legyen kötelező, addig nem kell.

De hát pont azért vezette be a klub, mert balhé az volt rendesen. Emlékezzünk csak a legutolsó, 2014-es El-meccsre és az UEFA-büntetésre.

Milyen köztes megoldás lehet? Úgy tudni, a szurkolói csoportok vezetőinek többsége már szkennel. Azok közül is sokan, akik “priuszosok”, azaz olyanok, akiknek bírósági előéletük volt, vagy a klub tiltotta ki őket, de a büntetésük már letelt.

Ami új a történetben, hogy a fradimob.hu oldal, amelyik elég tájékozottnak tűnik a szurkolói csoportok belügyeit illetően, most azt írja, három hete az utolsó és a legkitartóbban szkenner ellenes csoport, az SzSzJN kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot a klubvezetéstől, de ahogy írják, három hete szarnak válaszolni Kubatov Gábor elnöknek.

Az írást változtatás nélkül közöljük.

Kubatov várja a választ, de az SzSzJN szarik válaszolni

Lassan három hete, hogy szuper titkos, ámde jó hangulatú találkozó volt Kubatov elnök és az Szszjn két vezetője között. Erről itt írtunk.

Hogy pontosan mi hangzott el a várva-várt találkozón, azt nem sokan tudják. Ami biztos hogy Kubatovnak volt egy ajánlata, ami sokkal,de sokkal kedvezőbb,mint amit mi írtunk.

Az is biztos, hogy az Szszjn két képviselője, azt ígérték Kubatovnak, hogy válaszolni fognak eme remek ajánlatra.

Három éve erre a találkozóra várt mindenki, három éve arra várunk, legalábbis mi, hogy végre újra a lelátón lehessünk, hogy a felesleges szkenner elleni felesleges harc vagy inkább semmittevés végre befejeződjön.

Három éve látjuk, hogy hazudik mindenki a másiknak, mindenki mindenkinek, miközben elpusztul minden amit úgy hívnak “Ferencváros”. Pusztul, sokak szerint menthetetlen, sokak szerint még menthető, de minden perc számít.

Nekünk, de vannak akik különböző okok miatt ráérnek.

Az Szszjn megmaradt része is ilyen.

Lassan három hete képtelenek válaszolni. Nem tudják mit írjanak, esetleg nem maradt írástudó köztük? Ha úgy gondolják, írjanak csak egy “nem,örökké kitartunk” mondatot. Az is egy válasz.

De ha megígérték, akkor válaszoljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik