Foci

Dárdai Pál elmondta az igazságot Kleinheisler Lászlóról

A Hertha BSC magyar edzője nem köntörfalazott, hanem konkrét szakmai okkal magyarázta, miért kellett hazajönnie Németországból Kleinheisler Lászlónak.

Miután a Darmstadt nem tartott rá igényt, Kleinheisler Lászlót télen küldte haza a játékjogát tulajdonló klubja, a Werder Bremen. A játékos menedzsere szerint nyelvet tanulni jött a Fradiba Laci, ami hatalmas vitát váltott ki a honi futballtársadalomban.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A vg.hu munkatársa Berlinben készített interjút a Hertha BSC magyar edzőjével, Dárdai Pállal, aki kitért arra is, szakmailag szerinte mi a gond Kleinheisler Lászlóval, miért nem felelt meg a Bundesligában.

Nehéz betenni egy rendszerbe, ösztönösen játszik, csapong ide-oda. Külön művészet megtalálni a helyét a pályán, azok az idők pedig már elmúltak, hogy valaki szabadon játszik. Meg kell tanulnia alkalmazkodni

– fogalmazott Dárdai, aki kiért arra is, az immár lassan a Fradi kezdőjéből is kiszoruló “norvégiai hőssel” szemben Szalai Ádámnak pont az az erénye, ami Kleinheislerből hiányzik, a fegyelmezettség.

Szalai viszont rendkívül fegyelmezett, öröm vele dolgozni. Megdöglik a pályán, leköt két embert, ha kiszolgálják, gólokat is szerez. Ezt a fajta mentalitást még évekig kamatoztathatja a legmagasabb szinten

– értékelte Dárdai a Hoffenheimben élete második legjobb szezonját futó válogatott csatárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik