Élő Foci

BL: Kassaiék nagyokat hibáztak, Ronaldo triplával lőtte négy közé a Real Madridot

A címvédő Real Madrid hosszabbításban győzte le 4-2-re a Bayern Münchent és jutott be az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A mesterhármast szerző Cristiano Ronaldo az első, aki 100 gólig jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. Az Atlético Madrid is ott van a négy között, a tavalyi döntősnek elég volt az 1-1 is a Leicester City otthonában.

Real Madrid – Bayern München

Múlt héten a címvédő nagyot lépett a továbbjutás felé, a duplázó, így az európai kupaporondon elsőként 100 gólig jutó Cristiano Ronaldo vezérletével nyertek 2-1-re. A visszavágón az első félidőben akár el is dönthette volna a továbbjutást a Real Madrid, de a helyzetek kimaradtak.

A második játékrészben jobb volt aztán a Bayern, majd hamar büntetőhöz is jutottak, egy Robben elleni szabálytalanságot fújt be a mérkőzést vezető Kassai Viktor. Az első meccset sérülés miatt kihagyó Lewandowski értékesítette higgadtan a tizenegyest az 53. percben.

Padlóra is küldhette volna a német csapat a Realt, de most a müncheni oldalon maradtak ki a helyzetek, majd a 76. percben Ronaldo büntetett egy tökéletesen helyezett fejessel.

Szinte azonnal ismét visszavette a vezetést a Bayern, a csereként beküldött Müller akarta mellel lekészíteni a labdát Lewandowskinak, a menteni igyekvő Ramos azonban a saját kapujába passzolta a labdát. 100. BL-meccsén…

A 84. percben emberhátrányba került a Bayern München, Vidal kapta meg a második sárgáját. A chileit akár már korábban ki lehetett volna állítani második sárgával, Kassai azonban pont akkor mutatta fel neki, amikor szabályosan szerelt.

Mivel 1-2 lett a rendes játékidő, jöhetett a hosszabbítás, melynek első félidejében annyit megtudtunk, hogy nem lesznek tizenegyesek. Ronaldo volt eredményes ismét, igaz, méteres lesen volt, mikor a passzt kapta, de Kassaiék továbbengedték a támadást.

A ráadás második félidejében a Real Madrid végleg eldöntötte a párharcot, ráadásul Ronaldo történelmet írt.

A 109. percben Marcelo önzetlen volt, amikor egy szép csel után kihagyhatatlan helyzetbe hozta a portugált, aki így megszerezte 100. gólját a BL-ben is.

Később aztán Asensio tette fel az i-re a pontot, ő állította be a 4-2-es végeredményt, amivel összességében végül simán lépett tovább a Real Madrid.

Leicester City – Atlético Madrid

Fotó: Europress

A tavalyi döntős Atlético az előző mérkőzésen 1-0-ra nyert hazai pályán, majd a visszavágón már az első félidőben vezetést szerzett, Saúl gólja pedig lényegében el is döntötte a párharcot.

Két cserével frissített a Leicester a második félidőre, Vardy pedig egyenlített is a 61. percben. Ezután voltak húzós percei a madridi csapatnak, közel járt az újabb találathoz az angol bajnok, de végül a spanyolok kihúzták 1-1-gyel a végéig, így bejutottak a legjobb négy közé. A Leicester most már minden idegszálával arra koncentrálhat, hogy bennmaradjon a Premier League-ben.

Az összefoglaló:

Eredmények – Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 2. mérkőzés

Santiago Bernabéu Stadion, Játékvezető: Kassai Viktor

Real Madrid (spanyol) – Bayern München (német) 4-2 (0-0) – hosszabbításban

Real Madrid: Navas – Marcelo, Ramos, Nacho, Carvajal – Kroos (114.), Casemiro, Modric – Ronaldo, Benzema (Asensio, 64.), Isco (Luas, 71.)

Bayern München: Neuer – Alaba, Boateng, Hummels, Lahm – Ribéry (Costa, 71.), Alacántara, Alonso (Müller, 75.), Vidal, Robben – Lewandowski (Kimmich, 88.)

Gólszerző: Ronaldo (76., 105., 109.), Asensio (112.) illetve Lewandowski (53. – 11-esből), Ramos (78. – öngól)

Piros lap: Vidal (84.)

Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel.

 


King Power Stadion, Játékvezető: Gianluca Rocchi (olasz)

Leicester City (angol) – Atlético Madrid (spanyol) 1-1 (0-1)

Leicester City: Schmeichel – Fuchs, Benalouane (Chillwell, a szünetben), Morgan (Amartey, 84.), Simpson – Albrighton, Drinkwater, Ndidi, Mahrez – Okazaki (Ulloa, a szünetben) – Vardy

Atlético Madrid: Oblak – Filipe Luís (Correa, 74.), Godín, Savic, Juanfran (Lucas, 55.) – Koke, Gímenez, Gabi, Saúl – Griezmann, Carrasco (Torres, 69.)

Gólszerző: Vardy (61.) illetve Saúl (26.)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-1-gyel.

Olvasói sztorik