Foci

Dárdai fia bemutatkozott a német U18-as válogatottban

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál nemrég nevezte legidősebb fiát is az egyik Bundesliga-mérkőzésre. Ifj. Dárdai Pál végül nem játszott a Mönchengladbach ellen, ám mégiscsak 17 évesen már ott volt a kispadon a német élvonalban, most pedig újabb mérföldkőhöz ért a karrierje:

hétfőn kezdőként bemutatkozott az U18-as német válogatottban.

Ausztriát verték 3-0-ra felkészülési mérkőzésen, Dárdai fia a középpályán kapott bizonyítási lehetőséget, 63 percet játszott, 2-0-s vezetésnél cserélték le.

Egy ideje már téma, hogy vajon az ifjabb Dárdai a magyar vagy a német válogatottban képzeli el a jövőjét, Dárdai Palkó ugyanis Berlinben született, ott is nőtt fel. A 61-szeres magyar válogatott apuka korábban azt mondta, fiára bízza a döntést.

Az ő döntése lesz. Már ha eljut odáig. Még tizennyolc sincs – könyörgöm, miről beszélünk?! Lehet, hogy tizenkilenc esztendősen már nem is futballozik. Azt kértem tőle, hogy érettségizzen le, aztán menjen egyetemre. Ki tudja, néhány év múlva talán testnevelő tanárként dolgozik, és csak szép emlék lesz számára a Hertha

– nyilatkozta nemrég édesapja a Nemzeti Sportnak arról, hogy mit tanácsol neki a válogatott kérdésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik