Foci

Még mindig nem tud aludni a dortmundi kapus

Roman Bürkinek, a Borussia Dortmund labdarúgójának komoly problémái vannak azóta, amióta a csapat busza mellett kedden bombát robbantottak.

Továbbra is problémáim vannak az alvással. Az a legrosszabb dolog, hogy nem tudom végigaludni az éjszakát. Amikor reggel felébredek, örülök, hogy otthon vagyok az ágyamban

– nyilatkozta a 26 éves svájci kapus, aki Marc Bartra közelében ült kedden este. A spanyol védő volt az egyetlen a játékosok közül, aki megsérült, amikor merényletet követtek el a csapatbusz ellen a dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy tíz kilométerre.

Az elkövető, vagy elkövetők három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük, útban az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-találkozóra.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A különleges biztonsági felszerelésekkel, köztük megerősített szélvédőkkel ellátott jármű két helyen károsodott, és egy berepedt szélvédő sebesítette meg Bartrát. A spanyol légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, szerdára virradóra megoperálták. A busz útját biztosító egyik motoros rendőr légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott.

A mérkőzést végül szerdára halasztották, a negyeddöntős párharc első találkozóját 3-2-re a franciák nyerték.

Mindent egy kis késéssel érzékeltem a pályán, olyan volt, mintha fátyol lett volna a szememen

– adott betekintést Roman Bürki arról, milyen egy ilyen mindannyiukat sokkoló eseményt követően huszonnégy órával végigvédeni egy BL-mérkőzést.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók, program:

ÁPRILIS 18., KEDD
20.45: Leicester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
Az első mérkőzésen: 0–1
20.45: Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német)
Az első mérkőzésen: 2–1

ÁPRILIS 19., SZERDA

20.45: Monaco (francia)–Borussia Dortmund (német)
Az első mérkőzésen: 3–2
20.45: Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
Az első mérkőzésen: 0–3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik