Foci

Tömegverekedés miatt csúszott az EL-negyeddöntő

Tömegverekedés miatt csúszott az Olympique Lyon – Besiktas mérkőzés az Európa Liga negyeddöntőjében – számol be az Express.

A helyszíni beszámolók szerint a vendégszurkolók petárdákkal dobálták meg a francia drukkereket, akik a pályára menekültek. Ezt követően a stadiont biztosító rohamrendőrök is a gyepre vonultak.

A török drukkerek közvetlenül a meccs előtt is balhéztak a stadion környékén, majd a játékosok bemelegítése közben szabadultak el az indulatok a lelátón – írja a BBC.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas is mepróbálta csillapítani a kedélyeket. A mérkőzés végül 45 perces csúszással, 21:50-kor kezdődött.

A mérkőzést egyébként előzetesen “magas kockázatú” kategóriába sorolták, ami azt jelenti, hogy a szokásos mennyiséghez képest kétszeres létszámmal (kb. 500 rendőr) biztosították a stadiont a hatóságok.

Ez már a harmadik incidens a héten a nemzetközi futballban. Kedden este a Borussia Dortmund csapatbuszát támadták meg három robbanószerkezettel, szerdán pedig az angol drukkerek balhéztak Madridban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik