Foci

Ha nincs Neuer, a Real már Münchenben eldöntötte volna a párharcot

A címvédő Real Madrid érdekes meccsen nyert szerda este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern München otthonában. A hazaiak vezettek Arturo Vidal góljával, sőt, a chilei még a szünet előtt megduplázhatta volna az előnyt, de az égbe lőtt egy tizenegyest.

A második félidőben aztán fordított a Real, Cristiano Ronaldo 100. európai kupagóljával lett meg a vendégeknek a 2-1-es győzelem. Az sem javított a németek helyzetén, hogy Javi Martinezt kiállították a 61. percben.

Volt egyvalaki, aki megmentette a Bayernt a nagyobb zakótól és attól, hogy hazai pályán kerüljenek már-már lehetetlen helyzetbe. Manuel Neuer.

A német válogatott kapus, aki sérülésből visszatérve állt ismét a vonal elé, már a találkozó elején bemutatott egy nem annyira látványos, de nagyon fontos védést: Karim Benzema közeli fejesénél tolta ujjheggyel a keresztlécre a labdát.

Az első félidő hajrájában aztán nyújtózott egy nagyot, amikor Ronaldo távoli lövését ütötte szögletre. Bár ez az ő szintjén talán még a csemege kategória.

Na, de a második félidőben Gareth Bale fejesénél már elképesztő bravúr kellett ahhoz, hogy a közeli, bombaerős fejest a léc fölé tolja.

És jött végül ez a védés Cristiano Ronaldo közeli lövésénél, a jelzők pedig elfogytak. Elsőre úgy tűnt, hogy a portugál belebombázta Neuerbe a labdát, ám a visszajátszások után egyértelművé vált, itt bizony a kapus védett hatalmasat kézzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik