Élő Foci

Ronaldo-duplával nyert Münchenben a Real, legyőzte a Leicestert az Atlético

Cristiano Ronaldo az első, aki 100 gólig jutott az európai kupaporondon. A Bayern München ellen idegenben kettőt szerzett, 2-1-re nyertek a negyeddöntő első mérkőzésén. Az Atléti Antoine Griezmann tizenegyesével került előnybe.

Érdekes mérkőzés volt a Bayern München – Real Madrid összecsapás a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A sérült Robert Lewandowski nélkül felálló németek az első félidő 25. percében szereztek vezetést, és ugyan nem szegezték a kapujához ellenfelüket, még nagyobb előnybe is kerülhettek volna, de a gólszerző Arturo Vidal kihagyott egy tizenegyest.

A második játékrészben aztán a Real olyan harapósan jött ki, már a 47. percben egyenlített. Cristiano Ronaldo volt a gólszerző, aki legutóbb 2016 szeptemberében volt eredményes a Bajnokok Ligájában.

Innentől kezdve egyértelműen a Real dominált, ráadásul emberelőnybe is került, Martinez kapott gyorsan két sárgát. Ronaldo büntetett góllal.

Ez volt a portugál 100. találata az európai kupaporondon (a BL-ben 97-nél jár), ez neki sikerült elsőként.

A Real Madrid 2-1-re nyert, nagyot lépett a továbbjutás felé. Sőt, igazából, ha Manuel Neuer nem úgy véd, ahogy, a Real el is dönthette volna a párharcot, a német válogatott hálóőrnek több nagy bravúrja is volt.

A másik meccsen az Atlético Madrid sokkal jobb volt a Leicester Citynél, gólt azonban csak egyet tudott lőni. Azt is büntetőből, Atonine Griezmann az első félidőben döntötte el a párharc első mérkőzését.

Korábban rendezték a Dortmund – Monaco összecsapást, amit keddről halasztottak el szerdára. Ott a vendég Monaco nyert 3-2-re, Mbappé duplázott.

Eredmények – Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol) 1-2 (1-0)

Gólszerző: Vidal (25.) illetve Ronaldo (47., 77.)

Piros lap: Martinez (61.)

Atlético Madrid (spanyol) – Leicester City (angol) 1-0 (1-0)

Gólszerző: Griezmann (28. – 11-esből)

Münchenben nyert a Real, Madridban kapott ki a Leicester

Bár vezetett hazai pályán a Bayern München, Vidal kihagyott tizenegyese, majd Martinez kiállítása megpecsételte a sorsukat. Na, meg Cristiano Ronaldo, aki 100. európai kupagóljával megnyerte a címvédő Madridnak a meccset. Az Atléti Antoine Griezmann találatával győzte le otthon a Leicestert.

Cristiano Ronaldo: 100!

Ő az első, aki az európai kupaporondon 100 gólig jutott. Ebből 97-et szerzett a Bajnokok Ligájában.

Vezet a Real Madrid!

Most már tényleg tehetetlen volt Neuer! Asensio ívelte középre a labdát balról, Ronaldo megelőzte a védőjét és a lövés Neueren is átcsorgott. 1-2!

Mit hagyott ki Ronaldo...

Most talán Neuer is tehetetlen lett volna, ha Ronaldo egy kicsit pontosabb, de közeli lövését karral, nagy bravúrral védeni tudta a Bayern kapusa.

N-E-U-E-R!!!

Carvajal adott pazar labdát Benzemának, a francia csatár kapásból lőtt jó erővel, de a német kapus lábbal hárított. Ha ő nincs, már gólokkal vezethetne a Real Madrid.

Madridban a helyzet változatlan

Továbbra is 1-0-ra vezet az Atlético Madrid, de teljesen kézben tartja a meccset a Simeone-csapat. Torres duplázhatta volna meg a hazai előnyt, de ziccerben elcsúszott.

Tíz emberrel a Bayern München

Javi Martinez gyors egymásutánban szabálytalankodott kétszer Ronaldo ellen, mindkétszer sárgát kapott, mehet zuhanyozni. Az első félidőben 2-0-ra is vezethetett volna a Bayern, erre most 1-1 és emberelőnyben a Real…

Hatalmas Neuer-védés

Ronaldo gólja után feléledt a Madrid. Már az első félidő végén is mutattak életjeleket, most pedig ott lehetett volna a második gól is, de Bale fejesét Neuer szedte ki a léc alól.

Egyenlít a Real Madrid!

Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Carvajal lőtte középre a labdát, Cristiano Ronaldo pedig kapásból egyenlített. 99. gólja volt ez európai kupameccsen! 2016. szeptember 27. után talált be ismét a BL-ben.

FÉLIDŐ

Mindkét pályán 1-0 az állás, igaz, a Bayern a tizenegyessel már kettővel vezethetne. Az Atléticónak Griezmann szerzett előnyt, ő berúgta a maga büntetőjét. Szünet.

Vidal kihagyott egy tizenegyest!

Carvajal nem kezezéséért (a vállával blokkolt) kapott tizenegyest a Bayern München. Vidal állt a labda mögé, de az égbe lőtt. POCSÉK tizenegyes volt.

Real-helyzet!

Ronaldót kereste a csapattárs, a portugál lefordult a védőjéről, ezzel lövőhelyzetbe is került, Neuer védett nagyot.

Mi maradt ki!

Robben lépett el a jobb szélen, az alapvonaltól középre ívelt, Vidal megint ÚGY érkezett, de most a bombafejese elkerülte a kaput. Navas vetődött, de ezt nem tudja védeni, ha egy kicsit beljebb megy. De nem ment beljebb, úgyhogy megúszta a Real.

A Madrid még nem tért magához

Mármint a Real. Münchenben. A címvédő egyelőre nem tudja nyomás alá helyezni a hazai kaput. Sőt, tulajdonképpen a Bayern támad a második gól reményében.

Ha már 11-es

Ebben a BL-szezonban a Leicester ellen lőtték a legtöbb gólt büntetőből. Négyet. Lehet túl kemény a védekezés.

Vezet az Atlético Madrid is!

Albrighton szabálytalansága után jutott tizenegyeshez a meccsen domináló Atlético Madrid, Griezmann vállalta magára az ítéletvégrehajtó szerepét, és noha a szezonban többször is rontott a büntetőből, most megszerezte csapatának a vezetését. 1-0!

Vezet a Bayern!!!!!

Szögletet rúghatott a Bayern München, Robben tekert középre, Vidal pedig úgy érkezett a kapu elé, hogy kő kövön nem maradt, nagy erővel fejelt a léc alá. 1-0!

Alaba bal lába lendült

Tologatta a labdát a Bayern, tologatta, aztán Alaba gondolt egyet és olyan 20 méterről lőtt ballal. Fölé-mellé, Navas pulzusszáma nem emelkedett az egekbe. Ez volt az ELSŐ lövése a Bayernnek. Ez mindent elmond amúgy a meccsről.

Olvasói sztorik