Élő Foci

Ronaldo-duplával nyert Münchenben a Real, legyőzte a Leicestert az Atlético

Cristiano Ronaldo az első, aki 100 gólig jutott az európai kupaporondon. A Bayern München ellen idegenben kettőt szerzett, 2-1-re nyertek a negyeddöntő első mérkőzésén. Az Atléti Antoine Griezmann tizenegyesével került előnybe.

Érdekes mérkőzés volt a Bayern München – Real Madrid összecsapás a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A sérült Robert Lewandowski nélkül felálló németek az első félidő 25. percében szereztek vezetést, és ugyan nem szegezték a kapujához ellenfelüket, még nagyobb előnybe is kerülhettek volna, de a gólszerző Arturo Vidal kihagyott egy tizenegyest.

A második játékrészben aztán a Real olyan harapósan jött ki, már a 47. percben egyenlített. Cristiano Ronaldo volt a gólszerző, aki legutóbb 2016 szeptemberében volt eredményes a Bajnokok Ligájában.

Innentől kezdve egyértelműen a Real dominált, ráadásul emberelőnybe is került, Martinez kapott gyorsan két sárgát. Ronaldo büntetett góllal.

Ez volt a portugál 100. találata az európai kupaporondon (a BL-ben 97-nél jár), ez neki sikerült elsőként.

A Real Madrid 2-1-re nyert, nagyot lépett a továbbjutás felé. Sőt, igazából, ha Manuel Neuer nem úgy véd, ahogy, a Real el is dönthette volna a párharcot, a német válogatott hálóőrnek több nagy bravúrja is volt.

A másik meccsen az Atlético Madrid sokkal jobb volt a Leicester Citynél, gólt azonban csak egyet tudott lőni. Azt is büntetőből, Atonine Griezmann az első félidőben döntötte el a párharc első mérkőzését.

Korábban rendezték a Dortmund – Monaco összecsapást, amit keddről halasztottak el szerdára. Ott a vendég Monaco nyert 3-2-re, Mbappé duplázott.

Eredmények – Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol) 1-2 (1-0)

Gólszerző: Vidal (25.) illetve Ronaldo (47., 77.)

Piros lap: Martinez (61.)

Atlético Madrid (spanyol) – Leicester City (angol) 1-0 (1-0)

Gólszerző: Griezmann (28. – 11-esből)

Közben Madridban...

A Leicester nem akar hátrányba kerülni idegenben, amikor a hazaiaknál a labda, hat emberrel bekkelnek. Nem egyszerű a Leicester ellen, ezt már Simeone is tudja.

BENZEMA!!!

Ott az első igazán nagy helyzet, Benzema fejelte le a labdát a földre, ami aztán a lécre pattant, Neuer nagy szerencséjére pedig pont rá tudott feküdni. A visszajátszásból látszott, hogy a német kapus ujjheggyel hozzáért, így BRAVÚR! Nagyon közel járt a gólhoz a Real Madrid.

Helyzetek nélkül az Allianz Arénában

Egyelőre annyira nem találják a fogást egymáson a csapatok, hogy az imént még Robbenék is belezavarodtak egy szabadrúgásba. Nagy nehezen összejött a figura, de a középre ívelés után tisztázott a madridi védelem.

Lewandowski a legnagyobb hiányzó

A müncheni csatárról már egy napja lehetett hallani olyan pletykákat, hogy kihagyja a mérkőzést, a Sport Bild szerda délután már tényként kezelte mindezt. És valóban, Ancelotti kihagyta a meccskeretből. Vállsérüléssel bajlódik a lengyel, nem akartak kockáztatni a Bayernnél. Thomas Müller helyettesíti.

Fotó: Europress/Anadolu Agency/Michaela Rehle

Na, nézzük az esti mérkőzéseket!

Elsősorban a Bayern München – Real Madrid mérkőzéssel foglalkozunk majd, de azért fél szemünk az Atlético Madrid – Leicester City összecsapáson is rajta lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik