Foci

Visszavághat a Juventus a Barcának a 2015-ös BL-döntőért

Juventus – Barcelona

A Bajnokok Ligája-negyeddöntők egyik legjobban várt párharca a Bayern München – Real Madrid mellett a két évvel ezelőtti döntő párosítása. Akkor a Barcelona végül 3-1-re múlta felül a meglepetésre döntőbe jutó Juventust, azóta viszont a torinói csapat jelentősen átalakult.

A Juventus döntős tizenegyéből már Morata, Tevez, Vidal, Pogba, Pirlo és Evra sem tagjai a csapatnak, míg a spanyoloknál azon a Dani Alvesen kívül mindenki maradt a klubnál, aki tavaly nyáron pont az olaszokhoz igazolt.

A Juventus a középpálya rovására a támadószekcióját erősítette meg, így az egyik legfőbb kérdés az lesz, hogy a Paulo Dybala és Gonzalo Higuaín vezette támadószekció képes lesz-e olyan nyomást gyakorolni a katalánok védelmére, mint amilyenre az MessiSuarezNeymar hármas képes.

Két évvel ezelőtt egy olyan csapattal találkoztunk, amely felülmúlt minket minőség és tapasztalat terén is. Most ugyanazzal az együttessel fogunk találkozni, viszont plusz két évnyi rutinnal, és nem akarunk a Barcelona következő áldozatai lenni

– emelte ki az olaszok vezetőedzője, Massimiliano Allegri az eltelt idő fontosságát.

A rutin ténylegesen döntő lehet majd a Juventus szempontjából. A Barzagli, Bonucci, Chiellini alkotta védősor két gólt kapott eddig az egész sorozatban, legkevesebbet az összes résztvevő közül, ezt emelte ki a Barca vezetőedzője is.

A Juventus hihetetlen számokat produkál a szezonban a védekezés terén, a mi célunk viszont ugyanaz, mint mindig: jól játszani, függetlenül a találkozó helyszínétől és egyértelműen felülmúlni egy nagyon erős ellenfelet

– mondta Luis Enrique.

Amennyiben a Juventusnak sikerülne kapott gól nélkül előnybe kerülni az odavágón, akkor valóban nagyon szorossá tehetné a párharcot, a Barcelona viszont valószínűleg nem akar majd a tavalyihoz hasonló helyzetbe kerülni, amikor végül az Atletico Madrid búcsúztatta őket a legjobb 8 között. Ráadásul a hétvégén kikaptak a katalánok, ilyenkor pedig általában nyerni szoktak utána.

Borussia Dortmund – AS Monaco

Fotó: Europress

A Manchester City búcsúztatása után már egyre többen számolnak komolyan az idei szezon meglepetéscsapatával, a Monaco pedig ismét egy olyan ellenféllel játszik, akikkel még soha nem találkoztak a nemzetközi kupákban.

A hazai pálya miatt a Dortmund a találkozó esélye, de amíg ők méretes pofont kaptak a hétvégén a Bayern München elleni rangadón, addig a Monaco szárnyal: a legutóbbi öt találkozóját megnyerte a csapat a Ligue 1-ben és tartja hárompontos előnyét a PSG-vel szemben.

A jelentős hiányzók névsora a németeknél hosszabb, Mario Götze, André Schürrle és valószínűleg Marko Reus sem áll majd Thomas Tuchel rendelkezésére, a Monaco alapemberei közül viszont csak a francia Tiemoué Bakayoko és Djibril Sidibé fognak hiányozni.

A hercegségbeliek legutoljára a 2003-04-es szezonban jutottak tovább a negyeddöntőn, végül pedig a José Mourinho-féle Porto állította meg őket a döntőben, a Dortmund 2012-13-ban érte el ugyanezt, őket a Bayern München múlta végül csak felül.

Bajnokok Ligája-negyeddöntők, 1. mérkőzés

Borussia Dortmund (német) – AS Monaco (francia) 20:45
Juventus (olasz) – Barcelona (spanyol) 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik