Foci

Szélesi: Egy jó Eb-szereplés ajtót nyithat az U17-eseknek a Storck-csapatba

A magyar U17-es válogatott kijutott a Horvátországban rendezendő korosztályos kontinenstornára. Szélesi Zoltán szövetségi edző a Borsnak nyilatkozott a viadal kapcsán:

A kijutás valóban bravúr volt, ha azt nézzük, hogy az oroszok ellen vesztes állásból fordítottunk, a norvégokat pedig a hosszabbításban vertük meg. De nem nyaralni megyünk Horvátországba. Kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket is. A franciákról és Feröer-szigetekről még személyes tapasztalat nincs, videón elemezzük a meccseiket. A skótokat az itthoni Telki Kupán ugyan megvertük, de akkor nem tudtak teljes csapattal felállni. Meglátjuk, mi lesz a csoportkör végén.

A 35 éves szakember szerint Szoboszlai Dominikék sokra vihetik.

Ez valóban egy nagyon jó generáció, de helyén kell kezelni az értéküket. Merész lenne olyan álmokat szövögetni, hogy ezt a 2000-es születésű játékosokból álló csapatot az egekbe vezessük majd felnőttként. De van a srácokban potenciál, hogy később a felnőtt válogatott környékén legyenek. Természetesen a fiúk is látják Bernd Storck modelljét, ezáltal pedig a lehetőséget, hogy már fiatalon be lehet mutatkozni az A-válogatottban.

A mieink a tervezett program szerint május 3-án a franciákkal, 6-án a skótokkal, 9-én pedig a feröeriekkel találkoznak.

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. Az októberi indiai világbajnokságra a torna első öt helyezettje kvalifikálja magát Európából. Az Eb-re a 2000. január 1-je után született labdarúgók nevezhetőek.

A tornának hét város, Varazdin (Varasd), Zapresic, Velika Gorica (Nagygorica), Sesvete, Lucko, Rijeka (Fiume) és Kostrena ad otthont.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik