Foci

Hazai pályán nem tudta megverni a Fradi az egyik kiesőjelöltet

Szombat este a Groupama Arénában zárult az OTP Bank Liga 25. fordulója. A Magyar Kupa negyeddöntője miatt másfél héten belül már harmadszor találkozott egymással a Ferencváros és a Diósgyőr. Úgy tűnt, a korábbi két találkozó inkább a bajnoki címvédőt zavarta meg, mert nem sok mindent tudtak csinálni az első félidőben.

Bár a miskolciak sem alakította ki futószalagon a helyzeteket, bár ez egy kieső helyen lévő csapattól nem is elvárható idegenben. De még így is a Bódog Tamás edzette vendégek előtt adódott több lehetőség. Előbb a 13. percben Novothny ziccerben eltörte a labdát, majd a 35. percben Vela lőtt fölé közelről.

A Fradinak egy lehetősége volt, de azt is a vendégeknek köszönhetik. A 33. percben egy beadást Novothny fejelt a saját kapujára, a labda a felső lécről pattant fölé.

Amikor már úgy tűnt, a szünetre 0-0-al vonulnak a felek, akkor jött Tamás Márk. A védő a 45+1. percben védhetetlenül bólintotta a jobb sarokba a játékszert egy beadás után (0-1).

A szünetben Thomas Doll beküldte Bödét és Varga Rolandot is, de a helyzetek csak nem akartak jönni. Az első valamirevaló lövésre is a 67. percig kellett várni, akkor a néhány minutummal korábban beálló Lovrencsics távoli bombáját hatástalanította üggyel-bajjal Rados kapus.

A 71. percben büntetőt reklamáltak a hazaiak, de Andó-Szabó sípja néma maradt Eperjesi kezezése után. A Diósgyőr nem tudta kihúzni kapott gól nélkül, a 77. percben Hajnal mintaszerű indítása után Varga Roland lőtt el a labdát a rosszul kimozduló kapus mellett (1-1).

Az utolsó 15 percben nagyon nyomott a Fradi, több lövőhelyzetet is kialakítottak, egy ízben a kapufát is eltalálták, de újabb gól már nem született. A döntetlennel az FTC hátránya nyolc pont a listavezető Budapest Honvéd mögött, míg a DVTK négy pontra van a már bennmaradó helyen álló MTK mögött.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Ferencváros – Diósgyőr 1-1 (0-1)
Gólszerző: Varga (77.) ill. Tamás (45+1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik