Foci

Emberhátrányban verte a Vasas a Vidit, a Honvéd vezeti a bajnokságot

A hétközi Magyar Kupa-csaták után szombaton ismét az OTP Bank Ligában léptek pályára az elsőosztályú magyar focicsapatok. A 25. fordulóban a 18 órakor kezdődő öt mérkőzés közül egyértelműen kiemelkedett a listavezető Videoton és a harmadik Vasas összecsapása.

Az angyalföldiek korán megszerezték a vezetést, a hatodik percben Remili csavart gyönyörű szabadrúgásgólt a rövid felső sarokba (0-1). Könnyen lehetett volna 0-2 is az állás a felcsúti Pancho Arénában, de Berecz bombája a felső lécről pattant fölé.

A Videoton közvetlenül a szünet előtt tudott egyenlíteni, akkor Suljic szép csele után középre passzolt, a menteni igyekvő Burmeister hatalmas erővel a saját kapujába lőtt (1-1).

A fordulás után volt egy újabb Berecz-kapufa, valamint három kiállítás, valamint egy drámai, utolsó pillanatos gól. Az emberhátrányban játszó Vasas Murka megpattanó lövésével diadalmaskodott (1-2).

A második helyezett Budapest Honvéd a legutóbbi két meccsét megnyerő Haladással mérkőzött meg Sopronban. A kispestiek végül a hajrában megnyerték a kiegyenlített mérkőzést, a győztes találat Eppel nevéhez fűződik. Sikerükkel a kispestiek átvették a vezetést a tabellán.

Az Újpest ezúttal sem tudott nyerni, a lilák hazai környezetben 1-1-re végeztek a Paks ellen, így a legutóbbi négy bajnokijukon csak két pontot kapartak össze.

Az MTK nagyon fontos győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen, köszönhetően Torghelle góljának is. A kék-fehérek a sikerüknek köszönhetően öt pontra vannak a már kieső helyen álló Diósgyőrtől, igaz a miskolciak este még a Fradival játszanak.

A szinte reménytelen helyzetben lévő Gyirmót ugyan vezetett egy korai góllal Debrecenben, de kikapott, így már tíz pont a hátránya a bennmaradó helyen tanyázó MTK-val szemben.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Videoton – Vasas 1-2 (1-1)
Gólszerző: Burmeister (45+1 – öngól) ill. Remili (6.), Murka (90+3.)
Kiállítva: Lazovic (79.) ill. Hangya (79.), Manjekar (82.)

Swietelsky Haladás – Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Gólszerző: 
Eppel (88.)

Újpest – Paks 1-1 (0-1)
Gólszerző: Heris (64.) ill. Bartha (23. – büntetőből)

MTK – Mezőkövesd 2-0 (2-0)
Gólszerző: Torghelle (37.), Baki (42.)

Debrecen – Gyirmót 2-1 (0-1)
Gólszerző: Brkovic (61.), Mészáros (90+1.) ill. Simon A. (7.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik