Foci

Megrendítő meccsen nyert a Chapecoense

Telt ház előtt, érzelemdús meccsen a Chapecoense 2-1-re legyőzte a vendég kolumbiai Atlético Nacionalt a dél-amerikai Szuperkupa-párharc első mérkőzésén, melyen a brazil együttest ért decemberi repülőgép-szerencsétlenség áldozataira is emlékeztek.

Chapecoense és az Atlético örökre testvérek lesznek

– mondta a stadionban Chapeco polgármestere, a Nacional mezt felöltő Luciano Buligon, míg kollégája, a Medellínt irányító Federico Gutierrez arról beszélt, hogy december óta különleges kapocs köti össze a két várost: “Chapeco most már az otthonom, Brazília az otthonom. Ez a szörnyű tragédia testvériséget teremtett közöttünk.”

A 22 000 fős közönség előtt a tragédia túlélői közül négyen, a brazil klub három játékosa és a rádiós kommentátor Rafael Henzel is szívszorító beszédet tartottak.

Ne várj egy szerencsétlenségig, amíg kimondod, hogy szeretlek, hogy bocsánatot kérj. Ne várj, amíg lezuhan egy repülő, hogy ölelj, csókolj, s rájöjj, a szeretet mindig győz végül

– mondta Neto, a klub középhátvédje.

A két gárda mostani párharca a Recopa Sudamericanáért folyik, ugyanis az Atlético Nacional tavaly júliusban elhódította a Libertadores Kupát. A visszavágó május 10-én sor Medellínben.

A Chapecoense négy hónapja a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe – vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a kolumbiai klub kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik