Foci

U17-es Eb: megvan a tornára 11 év után kijutó válogatott csoportbeosztása

Hétfőn kisorsolták Zágrábban a május 3-19. között sorra kerülő horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A tornára 11 év után kijutó magyar nemzeti együttes a második kalapba került, mivel rosszabb gólkülönbsége miatt a “leggyengébb” csoportelső lett.

Szélesi Zoltán együttese az igazán nagyok közül csak Franciaországot kapta meg, a spanyolokat a németeket, az angolokat, a hollandokat sikerült elkerülni az első kalapból, ahonnan még Skócia érkezett a B-jelű négyesbe.

A második kalapból értelemszerűen csak egy válogatott jöhetett, az pedig a nem kis meglepetésre kijutó Feröer-szigetek lett.

https://twitter.com/UEFAcom/status/848934575602626560

Szoboszlai Dominikék a tervezett program szerint május 3-án a franciákkal, 6-án a skótokkal, 9-én pedig a feröeriekkel találkoznak.

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. Az októberi indiai világbajnokságra a torna első öt helyezettje kvalifikálja magát Európából. Az Eb-re a 2000. január 1-je után született labdarúgók nevezhetőek.

A tornának hét város, Varazdin (Varasd), Zapresic, Velika Gorica (Nagygorica), Sesvete, Lucko, Rijeka (Fiume) és Kostrena ad otthont.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik