Foci

“Puhl Sándor amilyen jó játékvezető volt, olyan rossz vezető”

Puhl Sándor (puhl sándor, )
Puhl Sándor (puhl sándor, )
Mindezt az a roma játékvezető jelentette ki, aki 2013-ban Magyarországon először szakított félbe és fújt le labdarúgó meccset rasszista bekiabálások miatt. Most befejezi.

Mindezt az a játékvezető jelentette ki, aki 2013-ban az MLSZ irányelveit komolyan véve Magyarországon először szakított félbe és fújt le labdarúgó meccset rasszista bekiabálások miatt. A Nógrád megyében bíráskodó Jónás Kornél körül azóta elfogyott a levegő, a napokban úgy döntött, befejezi a bíráskodást. Az ok prózai:

hét-nyolc kollégája nem hajlandó együtt dolgozni vele roma származása miatt.

A játékvezető a DigiSport reggeli Start című műsorában mesélte el történetét.

Arra nincs lehetőség, hogy a kollégák leiratkozzanak rólam, mert “nem kedvelnek”. Sőt, tiltott. Tóth István, a Nógrád-megyei Játékvezetői Bizottság elnöke ki is jelentette. Ennek ellenére megtörtént. Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy szükségem van-e nekem erre?

– fogalmazott az immár csak korábbi játékvezető. Jónás Kornél elbeszéléséből az is kiderült, hogy ő mindent megpróbált, még a bírók legfelsőbb vezetéséhez is fordult, de eredménytelenül.

Felhívtam Gaál Gyöngyit, a FIFA-kerettag játékvezetőnőt, aki Puhl Sándorhoz a JB-elnökéhez fordult segítségért.

Több, mint egy órán át beszéltünk a helyzetemről. Két órán belül visszahívott, hogy beszélt Puhl Sándorral, aki olyan dolgokat kért tőlem Gyöngyi Sanyi bácsin keresztül, hogy… mint egy FBI-ügynök készítsek felvételeket, fényképeket, videókat és majd júniusban visszatérünk az ügyemre. Puhl Sándor amilyen jó játékvezető volt, annyira rossz vezető, mert nem látja át a helyzetet, mi történik itt, pedig probléma az van. A döntésemmel felhívtam az elnököt, jeleztem neki, hogy befejeztem. Nem marasztaltak

– fogalmazott meg éles kritikát Jónás Kornél, aki még Orbán Viktornak is levelet írt a problémájával, de nem kapott választ a miniszterelnöktől.

A teljes videó itt található:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik