Foci

Szélesi: Nem véletlenül Szoboszlai a csapatkapitány

14 év után jutott ki az U17-es Európa-bajnokságra a magyar válogatott. A mieink Szoboszlai Dominik góljával győzték le Norvégiát vasárnap délután. Szélesi Zoltán mester így nyilatkozott az M4 Sportnak a meccs után:

A végjátékban potyogó gólok voltak jellemzőek erre a sorozatra. A srácok szeretnek játszani az idegeimmel és a hangszálaimmal, megint jól kikiabáltam magam. A viccet félretéve, óriási gratuláció a fiúknak! Már itt, az elitkörben is megmutatták, hogy milyen szintet képviselnek. Mint már említettem, érdemes lesz figyelni ezt a kétezres korosztályt, mert rengeteg remek labdarúgója van. Borzasztó boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, és még egy lépcsőfokkal feljebb, a legjobbak legjobbjaival mérkőzhetünk meg Horvátországban. A mutatott játékunk hellyel-közzel jó volt, természetesen ezen még lehet mit fejleszteni, de ne felejtsük el, hogy kiváló ellenfeleink voltak.

A 35 éves szakember a gólszerzőről is szót ejtett:

Nem véletlen, hogy Dominikot tettem meg csapatkapitánynak, mindig kell egy ilyen ember, aki a játéktudásával és a csapatban betöltött pozíciójával tudja közvetíteni a többiek felé az információkat, illetve képviselni az érdekeket. Még egyszer hangsúlyozom, ez csapatmunka volt, Dominiknak a lába ugyan kellett hozzá az oroszok ellen és ma is, de a győzelemhez szükség volt a tíz csapattársára a pályán, illetve a cserékre, akik ugyanúgy segítettek elérni ezt a sikert.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

U17-es Eb-selejtező, végeredmény:

Norvégia – Magyarország 0-1 (0-0)
G: Szoboszlai 80+3.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont (3–2), 2. Norvégia 4 (5–3), 3. Izrael 4 (1–3), 4. Oroszország 2 (3–4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik