Élő Foci

Vb-selejtező: simán kikaptunk Portugáliában, álom marad a vb

Fontos vb-selejtező várt a magyar válogatottra az Európa-bajnok Portugália otthonában. Hogy megmaradjon az esélyünk a második helyre, legalább egy pontot kellett volna szereznünk, de ez nem sikerült.

Storck mester öt védővel kezdte a találkozót, ez a taktika viszont nem sokáig működött. Helyzetig alig jutottunk el, a veszélyesen játszó hazaiak a 32. percben szerezték meg a vezetést, akkor Ronaldo húzott magára több embert, a centerezés után pedig André Silva lőtt közelről a kapuba (1-0).

Négy perccel később már kettővel mentek, akkor egy hosszú indítás után André Silva sarokkal lekészítette a labdát Cristiano Ronaldónak, ő pedig kilőtte a rövid alsót (2-0).

A szünetben változtatott a kapitány, jött a négyvédős rendszer, de sokkal veszélyesebbek így sem lettünk. Ronaldo még lőtt egyet szabadrúgásból a 65. percben, amellyel kialakította a végeredményt (3-0).

A vereség azt jelenti, hogy nemzeti együttesünknek álom marad a világbajnokság. Hátrányuk öt pont a második portugálok, a csoportot vezető Svájc pedig már nyolc ponttal előz meg minket. Folytatás júniusban Andorra ellen.

Nyitókép: Szalay-Berzeviczy Attila/24.hu

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Vb-selejtező, B csoport, 5. forduló

Portugália – Magyarország 3-0 (2-0)
Lisszabon, Estádio da Luz, vezeti: Szymon Marciniak (lengyel)

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma, André Gomes (Pizzi 86.), William Carvalho, Joao Mário (Joao Moutinho 83.) – André Silva (Bernardo Silva 67.), Cristiano Ronaldo

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics 46.), Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera (Pintér 85.), Gyurcsó (Kalmár 70.) –  Szalai

Gólszerző: André Silva (32.), C. Ronaldo (36., 65.)

Sárga lap: Dzsudzsák (61., Gera (76.), Kádár (83.)

Egyre veszélyesebbek a hazaiak

Vinícius volt szabálytan André Silvával szemben, Ronaldo szabadrúgása pedig a sorfalról pattant szögletre. Quaresma beívelését könnyedén lehúzta a magyar kapus.

Már mennek a himnuszok

Látszik az elszántság a játékosok arcán, nagy átéléssel énekelték a himnuszt. A nagyjából 3000 magyar drukker hangját is jól lehetett hallani.

Kezdőcsapatok

Storck öt védőt nevezett a kezdőbe, bekerült a csapatba a Videoton brazil születésű védője, Vinícius Paulo is. Szalai Ádám lesz az egyetlen csatár. A portugáloknál nincs semmi meglepetés, egyedül az eltiltott Nani hiányzik a sztárok közül.

Olvasói sztorik