Foci

Arjen Robben meggondolta magát és nem vonul vissza

A holland válogatottban 89 meccsén 31 találatot szerző, villámléptű ballábas szélső emlékezetes teljesítménnyel járult hozzá az Oranje 2010-es vb-ezüst, illetve a 2014-es vb-bronzérméhez. Ehhez képest nemrég arról szóltak a hírek, hogy a rengeteg sérüléssel bajlódó 33 éves Arjen Robben megelégelte a dupla terhelést és a jövőben már csak klubcsapatára, a Byern Münchenre koncentrál.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Robban most azonban bejelentette, még egy évig, a 2018-as világbajnokságig a holland nemzeti válogatott rendelkezésére áll.

Azt mondtam magamnak, választanom kell, kizárólag a Bayern Münchenre koncentrálok, vagy folytatom mind a klubcsapatomban, mind pedig a nemzeti válogatottban. Megbeszéltem a dolgot feleségemmel és a családommal, valamint a válogatott szövetségi kapitányával, Danny Blinddel is. Úgy döntöttem, hogy továbbra is mind a két területen megpróbálok helyt állni, mert azt akarom, hogy ott legyek a 2018-as világbajnokságon Hollandiával

– nyilatkozta Robben a De Telegraaf-nak.

Hollandia óriási meglepetésre nem jutott ki a tavaly nyári Európa-bajnokságra. Az Oranje a 2018-as vb-selejtezők A-csoportjában van, Franciaországgal, Svédországgal, Bulgáriával, Fehéroroszországgal és Luxemburggal. Robbenék négy fordulód után a tíz pontos franciák mögött második helyen állnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik