Foci

Vereséggel kezdte az Eb-selejtezőre való felkészülést az U21-es válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Görögországtól. Thesszalonikiben, a PAOK stadionjában rendezett összecsapás kiegyenlítette játékot hozott az első félidőben, a szünetre mégis kétgólos előnnyel vonultak a hazaiak.

Előbb a 32. percben Lamprou lőtt nyolc méterről a kapuba, majd két perccel a félidő vége előtt Vergos talált be, igaz lesgyanús körülmények között.

A folytatásban sem változott a játék képe, viszont a szépítő találat összejött. Gottfried lövésébe a görög kapus csak beleérni tudott, Rácz pedig egy méterről az üres kapuba passzolt, amellyel kialakította a végeredményt – írja az mlsz.hu.

Korosztályos válogatottunk ezzel a mérkőzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokság ősszel induló selejtezőire, ahol majd Málta, Ciprus, Belgium, Törökország és Svédország fiataljai lesznek a magyarok ellenfelei.

Az első félidőben elmaradtunk attól a szinttől, amit magunk elé tűztünk. A görög csapat technikás, gyors futballt mutatott be, és jól használta ki a hibáinkat, belőlünk viszont hiányzott a kellő agresszivitás és a dinamika, és olykor a megbeszélt taktikai elemeket sem tudta megvalósítani a csapat. Igaz, mindössze az első mérkőzésüket játszották együtt a fiúk. A második félidővel már sokkal elégedettebbek lehetünk, a cserék jól szálltak be a játékba, egyénileg és csapatként is feljavult a teljesítményünk, ám az egyenlítés már nem sikerült a meccs végén

– értékelte a mérkőzést Marcus Jahn szövetségi edző.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – U21-es válogatott mérkőzés

Görögország–Magyarország 2–1 (2–0)
Gólszerző: Lamprou (32.), Vergos (43.), illetve Rácz (78.)

Magyarország: Zöldesi Illés – Polgár Kristóf, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Spandler Csaba (Szivacski Donát 62.) – Katona Máté, Jancsó András (Bedi Bence 45.) – Zsótér Donát (Sejben Viktor 62.), Szántó Tamás (Kártik Bálint 75.), Makrai Gábor (Rácz Barnabás 45.) – Balogh Norbert (Gottfried Dániel 75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik