Foci

U19-es Eb-selejtező: peches vereséggel kezdett a magyar válogatott

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott vereséggel kezdte meg szereplését a csehországi Eb-selejtező elitkörben, a házigazdák ellen.

A 16. percben a csehek megszerezték a vezetést, egy bal oldali beadás után a hosszú saroknál érkező Ondrej Lingr közelről a hálóba passzolt (1-0). A gól megfogta a mieinket, jöttek a hibák és a 27. percben egy ilyen védelmi kihagyás újabb hazai gólt eredményezett: saját kapunk előtt eladtuk a labdát, majd Tóth Bence és Demjén Patrik nem értette meg egymást, Turyna kihasználta ezt, és a hálóba továbbított (2-0).

A 40. percben szépíthettünk volna, egy kezezés miatt büntetőt ítélt javunkra a játékvezető, de Tóth Bence laposan meglőtt tizenegyesét a balra vetődő Jedlik megfogta.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor sikerült megszereznünk a szépítő gólt, Takács használta ki, hogy a csehek nem figyelte, gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, a leshatáron kiugró Csernik Kornél pedig egy higgadt csel után 8 méterről a hálóba lőtt (2-1).

A 79. percben Bíró Bence lábában volt az egyenlítés egy szöglet után, de csak belekapni tudott a labdába, így 1 méterről a kapu fölé helyezett.

A csoport másik mérkőzésén az osztrákok 3-0-ra legyőzték a skót válogatottat. A mieink pénteken 11.00 órától az osztrákokkal mérkőznek meg Zlinben – írja az mlsz.hu.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – U19-es Eb-selejtező, elitkör, első forduló

Csehország-Magyarország 2-1 (2-0)

Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Szalai Attila, Tóth Bence, Gergényi Bence (Kamarás György, 83.) – Kleisz Márk, Vogyicska Bálint – Csernik Kornél, Takács Ronald (Szabó Bence, 59.), Bíró Ákos (Szabó Levente, 35.) – Bíró Bence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik