Foci

Halmosit keményen megbüntették a köpésért, Pintér Attilát felmentették

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a Szombathelyi Haladás rutinos játékosa három NB I-es mérkőzést hagy ki, amiért a múlt héten, a Vasas ellen bepótolt mérkőzésen leköpte az ellenfél játékosát, Felix Burmeistert. Halmosi Pétert ki is állították ezért a meccsen, amit a Haladás nyert meg 3-2-re.

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője szerint előfordulhat, hogy a csapatkapitány csak maga elé köpött és a Vasas német játékosa pedig belefutott:

Lehet, hogy Péter maga elé köpött, az ellenfél játékosa pedig belefutott… (…) Péter a Vasas ellen is hasznosan futballozott, ezért különösen sajnálom a kiállítását.

A fegyelmei bizottság másképp gondolta ezt.

Volt egy másik köpködős sztori is a magyar fociban, a Sopron – Puskás Akadémia mérkőzésen a hazaiak egyik szurkolója köpte le Pintér Attila vezetőedzőt. Utóbbi hergelte és mutogatott a közönségnek az MLSZ korábbi közlése szerint, ám kedden már azt írták, hogy

a FEB tárgyalás megtartása után Pintér Attila vezetőedzővel szemben, a Sopron elleni mérkőzéssel kapcsolatban hozott határozatát megváltoztatta, és mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani, a sportszakemberrel szemben elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.

Pintér Attila büntetése írásbeli megrovás volt.

A Puskás Akadémia vezetőedzője a pfla.hu-n köszönetet mondott a szövetségnek, hogy elmondhatta az igazát. Emellett személyesen szólította fel bocsánatkérésre a mérkőzést ellenőrét, aki szerinte valótlant állított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik