Foci

Hajrágóllal kapott ki Izraeltől az U17-es válogatott az elitkörben

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Telkiben küzd azért, hogy kijusson a korosztályos Európa-bajnokságra. Az elitkörben nyolc csoport van, az első helyezettek és a hét legjobb csoportmásodik váltja meg a helyét a májusi, horvátországi Eb-re.

A mieink Izrael ellen kezdték az elitkört kedden, a kiegyenlített mérkőzésen pedig mindössze egy gól volt, a 79. percben Han nyerte meg az izraelieknek a találkozót. Mivel az orosz-norvég összecsapás 2-2 lett, így a magyar csapat egy kör után az utolsó.

„Jól felkészültünk az ellenfélből, és a nyolcvan perc során ezt bizonyítottuk is a pályán, egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés. A végén egy taktikai hiba okozta a vereségüket, egy bedobás után üresen hagytuk az ellenfél játékosát, ilyen apróságokon múlik egy-egy mérkőzés. A hajrában egyenlíthettünk volna, és nem is lett volna érdemtelen, mert a játék képe alapján a döntetlen benne volt a meccsben. Még van hátra két mérkőzésünk, előre kell tekintenünk, és a hibák elemzése után már a csütörtöki, oroszok elleni találkozóra koncentrálni” – értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.

Csütörtökön jön a következő mérkőzés, az oroszok ellen a Hidegkuti-stadionban játszik majd. (Fotó: mlsz.hu)

Eredmény – U17-es Eb-selejtező

Magyarország-Izrael 0-1 (0-0)
Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Bolla Gergő, Majnovics Martin – Szoboszlai Dominik, Csonka András (Lipóth András, 75.) – Szerető Krisztofer (Csoboth Kevin, 53.), Schön Szabolcs, Timári Norman – Szendrei Norbert (Bencze Márk, 60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik