Foci

Hoppá, magyar főszereplője is van a Barca-PSG ügynek

Az a helyzet, hogy hiába a klubfutballunk háttérbeszorulása, azért még rettentő messzire elér a kezünk. A BL-ben például nem csak játékvezetőink érdekeltek olykor-olykor, hanem a háttérben szép csendesen dolgoznak olyan sportdiplomaták, akik a legmagasabb szinten képviselik a magyar futballt. Példának okáért a Barcelona mindenkit sokkoló PSG elleni negyeddöntőbe jutása (összesítésben 6-5) alkalmával is.

Emlékeztetőül:

A múlt heti Barcelona- PSG BL nyolcaddöntő mérkőzést (6-1, összesítésben 6-5) olyan gyatrán vezette a német Deniz Aytekin, hogy több, a mérkőzés végeredményét, a továbbjutó kilétét is befolyásoló hibát vétett.

Furcsa mód, jószerivel csak a Barcelona javára tévedett kapitálisakat.

  • Bizonyos Luis Melendo Olmedo a change.org oldalon a mérkőzés újrajátszását kezdeményezte az UEFA-nál, és ehhez már több, mint 200 ezer aláírást gyűjtött.
  • A PSG vezetése is panaszt tett az európai futball csúcsszervénél, ők több, mint egy tucat durva hibát sóznak a játékvezető nyakába.
  • A helyzet súlyosságát jelzi, az UEFA játékvezetői testületének vezetője, az olasz Pierluigi Collina azonnal vizsgálatot rendelt el és szokatlan módon negatívan minősítette Aytekin sporit.

De kin múlik a büntetés mértéke?

A vicc az egészben, hogy hiába panaszkodnak itt többen is, javarészt egyetlen ember, a korábbi FIFA-kerettag, világ és Európa-bajnokságon is tevékenykedő játékvezető, a magyar Vágner László szava, pontosabban írásos jelentése lehet a perdöntő.

Ugyanis a szóban forgó BL-nyolcaddöntő visszavágójának ő volt az UEFA által delegált ellenőre. Így abban a kérdésben, hogy mi lesz a német kolléga jövőbeni sorsa az MLSZ Játékvezető Bizottság korábbi elnökére főszerep hárul.

Vágner úr természetesen nem nyilatkozhat az ügyben. Ami biztos, a bíráskodás mellett korábban hivatásos katonaként dolgozó szakember meglehetősen gerinces, karakteres ember. A hivatalos jelentését már megtette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik