Foci

Urbán Flórián: Túl sok a pénz és a seggnyaló a magyar fociban

urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)

A korábbi válogatott focista, Urbán Flórián a minap portugál bohócnak nevezte a Debrecen vezetőedzőjét, Leonel Pontest, a Loki légiósait pedig lekutyázta. Nagy visszhangot váltott ki az a megnyilvánulása, a Bors is ennek kapcsán interjúvolta meg a Pest megyei Nagykőrös vezetőedzőjét. Urbán erősen indított, amikor azt kérdezték tőle, mi bántja:

Az, hogy hülyének nézik az embereket. Az, hogy a rendszer sok seggnyalója azt mondja, amit a fociszerető politikusaink hallani akarnak, miközben a valóság teljesen más, mégis sok ember elhiszi a baromságokat

– mondta a korábbi újpesti védő, aki szerint Pontes semmivel sem jobb edző, mint ő, nem tett le még semmit az asztalra, de kiejti az utóbbi évek legsikeresebb csapatát az NB I-ből.

Amikor felhozták neki, hogy úgy kritizálja a légiósokat, hogy ő maga is focizott Belgiumban, akkor azt mondta, az ő idejében három légiós lehetett egy csapatban, jobbnak kellett lennie, mint a belgáknak, ha játszani akart. Mellbe rúgták az első edzésen, felpattant, folytatta, míg manapság a magyarok sokszor hazafutnak az első kellemetlenségnél.

“Túl sok a pénz a magyar fociban, a legszarabb légiós is hazavisz havi húszezer eurót, azaz hatmillió forintot, ami kurva sok. Akkor is megkapja, ha beleszarik, mi lesz az Újpest–Fradi végeredménye. Csoda, hogy a derbi lélektelen futballt hozott?” – így Urbán Flórián, aki szerint nincsenek egyéniségek a magyar fociban, a vérbeli szurkolókat pedig nem engedik be a stadionokba. Ez az állapot pedig senkinek sem jó.

Azt mondta, szívesen dolgozna az NB I-ben, ha csak egy évet kapna, bebizonyítaná, hogy mit tud. De úgy érzi, felül eldöntötték a sorsát, mert anno, amikor jobbikos képviselőként indult a választásokon, akkor felajánlottak neki egy élvonalbeli csapatot, ha visszalép, de ő ezt elutasította. Úgy érzi, ennek issza azóta is a levét. Nem politizál már napi szinten, de a párttal még megvan a kapcsolata.

Urbán Flórián azt is elmondta, szerinte mi a megoldás a magyar foci jobb tételére:

Ezeket a magas fizetéseket mindenképpen meg kell szüntetni. Én minimálbért adnék a focis­táknak, de a győzelemmel meccsenként mondjuk négyszázezer forintot lehetne keresni. Ezáltal ambicionálva lennének a játékosok, hogy a csapatba kerülésért öljék meg a másikat az edzésen, rúgják mellbe az ellenfelüket a meccsen, azaz dögöljenek meg a pályán. Erre talán a közönség is vevő lenne a stadionokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik